Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TRAŽI SE NOVAC ZA ISPLATU

Uljanik u problemima: Plaće još nisu isplaćene, dug za struju popeo se na dva i pol milijuna kuna

Nema plaća u Uljaniku (Foto: Dnevnik.hr) - 3
Nema plaća u Uljaniku (Foto: Dnevnik.hr) - 3 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Nema plaća u Uljaniku (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Nema plaća u Uljaniku (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Foto: DNEVNIK.hr Nema plaća u Uljaniku (Foto: Dnevnik.hr) - 5 Nema plaća u Uljaniku (Foto: Dnevnik.hr) - 5 Foto: DNEVNIK.hr Nema plaća u Uljaniku (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Nema plaća u Uljaniku (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr Nema plaća u Uljaniku (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Nema plaća u Uljaniku (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Nema plaća u Uljaniku (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Galerija 1/5 >>
Uprava Uljanika još nema osiguran novac za isplatu srpanjske plaće radnicima. Dugovi se gomilaju. Izvjesno je da će izabrani strateški partner "uskočiti" s pozajmicom i ovaj put.

Račun Uljanik grupe je prazan. Novac za isplatu plaća još se traži.

Pročitajte i ovo Marin Lerotić slučaj Uljanik Lerotić pozvao Filipovića: "Brodogradnja je dio pulskog identiteta" Ilustracija - 8 Propali pregovori Sprema se štrajk i u vrtićima? U Rijeci je stanje na rubu: ''Nije fer prema radnicima niti prema građanima''

"Plaća sutra neće biti isplaćena, kada će biti isplaćena, moguće je da to bude petak, moguće da to bude ponedjeljak i to će izazvati dosta velike probleme. Što bi se dogodilo kada bi Uljanik ostao bez struje? Pa, kolaps. Jednostavno ne bi bilo moguće nastaviti s proizvodnjom i samo bi se stvarali dodatni troškovi", rekao je Boris Cerovac, predsjednik Jadranskih sindikata.

Radnici su ljutiti i razočarani. Njima na naplatu uredno stižu rate kredita, režija i drugih obveza. Iz Uljanika odgovaraju: "Naglašavamo da sa sutrašnjim danom plaća kasni jedan dan. S obzirom na to da se tijekom rujna očekuju prvi pozitivni efekti početka Programa restrukturiranja, uprave svih društava Grupe o svakom novom momentu pravovremeno će izvještavati sve radnike putem rukovoditelja, sindikate i ukupnu javnost.

Nakon pozajmice od 12 milijuna i 600 tisuća kuna kojima je Končareva Kermas grupa deaktivirala državna jamstva i pomogla Uljaniku da nastavi s poslovanjem, izvjesno je da će morati uskočiti i ovaj put. Budno, kažu, prate cijelu situaciju.

"Konkretno to znači da mi tražimo nekakav modalitet ili način da pomognemo da li ćemo trenutno sada pomoći u ovom trenutku s nekim novčanim sredstvima, pozajmicom ili nečim trećim. U ovom trenutku ne bi isticao, ali definitivno ćemo na neki način moći pomoći Uljaniku, rekao je Željan Horvat iz Kermas grupe.

Nema za plaću, nema ni za račune. Dug HEP-u za struju, kako neslužbeno doznajemo, iznosi dva i pol milijuna kuna. Iz pulskog brodogradilišta dug za struju ne demantiraju, no vjeruju da im struja neće biti isključena.

Za struju će se tvrtka možda i strpjeti, ali koliko radnici imaju strpljenja pokazat će njihovi prazni računi. Ne bude li plaće sutra, sindikati kreću u proces mirenja kao uvod u štrajk.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene