Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bivši šefovi namireni

Rossanda, Brgić i Grbac dobili sve zaostale plaće, a radnici Uljanik Brodogradilišta ni punu plaću za rujan

Gianni Rossanda izlazi iz zatvora (Foto: Dnevnik.hr)
Gianni Rossanda izlazi iz zatvora (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Gianni Rossanda izlazi iz zatvora (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Dio zaposlenika Uljanika d.d., kojih je ukupno 20-tak, dobili su tri do četiri zaostale plaće više od zaposlenika ostalih društava u sklopu Grupe, doznaje Glas Istre.

Sve zaostale plaće dobili su i članovi bivše tročlane Uprave, predsjednik Gianni Rossanda i članovi Marinko Brgić i Veljko Grbac. Konkretno, Grbac i Brgić su dobili pune plaće za do kraja 2018. godine, kad su otišli u mirovinu, a Rossanda i za siječanj, koncem kojeg je otišao iz tvrtke, piše Glas Istre

Istodobno, veliki dio radnika Uljanik Brodogradilišta, kojih je daleko najviše u Grupi, nisu dobili ni punu plaću za rujan.

Zadnji dan kad je Uljanik Grupa isplatila punu plaću svim svojim radnicima bio je 15. rujna 2018., kad je isplaćena plaća za kolovoz. Od tada pa sve do početka ovoga svibnja i odluke sudaca Trgovačkog suda u Pazinu o otvaranju stečajeva, računi gotovo svih društava bili su blokirani milijunskim ovrhama.

Izuzev minimalca, koji je posredstvom Agencije za osiguranje radničkih potraživanja svima isplaćen za rujan, listopad i studeni, plaće su mogle stići samo preko ZPN obrazaca (zahtjev za prisilnu naplatu), ovršnog dokumenta kojeg su Uljanikova društva početkom svakog mjeseca, temeljem zakonske obaveze, predavala FINI zbog nemogućnosti isplate plaća.

Radi se o zahtjevu za provedbu ovrhe nad vlastitim novčanim sredstvima za iznos obračuna neisplaćene plaće, uvećanog za zakonsku zateznu kamatu.

Podsjetimo, Gianni Rossanda, Marinko Brgić i Veljko Grbac su među glavnim osumnjičenima za zloporabu u gospodarskom poslovanju i subvencijsku prijevaru u aferi Uljanik i nedavno su izašli iz pritvora.

Aktualno Kod Čakovca veliki požar na odlagalištu otpada: Županijski Zavod za javno zdravstvo izdao upozorenje za građane Veliki požar na deponija smeća u Totovcu (Fhoto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL) - 1 Veliki požar na deponija smeća u Totovcu (Fhoto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL) - 1 Veliki požar na deponija smeća u Totovcu (Fhoto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL) - 3 Veliki požar na deponija smeća u Totovcu (Fhoto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL) - 3 Veliki požar na deponija smeća u Totovcu (Fhoto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL) - 2 Veliki požar na deponija smeća u Totovcu (Fhoto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL) - 2 +0 Veliki požar na deponija smeća u Totovcu (Fhoto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL) - 4 Crna kronika Kod Čakovca veliki požar na odlagalištu otpada: Županijski Zavod za javno zdravstvo izdao upozorenje za građane 1/4 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene