Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobre vijesti za vozače

Ulaskom u EU pojeftinjuje obvezna polica autoosiguranja!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vozače je razveselio pad cijena goriva, a mnoge će i ulazak u Europsku uniju. Očekuje se da će obvezna polica autoosiguranja pojeftiniti. Tada se, naime, otvara tržište pa će i brojna konkurencija osiguravateljskih kuća tražiti način da privuče osiguranike.

Godišnji pregled vozila obveza je svakog vlasnika automobila. Osim pregleda znači i još jedan godišnji izdatak. Luksuz se plaća. 'Uz današnje uvjete, sve je skupo', kazao nam je jedan vozač.

Pročitajte i ovo Viktor Orban uputio kritike europskim birokratima Sastao se s Vučićem Orban iz središta Europske unije kritizirao birokrate: "Poslat ćemo ih tamo gdje im je mjesto, na smetlište povijesti" Hong Kong izglasao Zakon o sigurnosti Hong Kong Oštre kritike na jedan od najstrožih zakona o sigurnosti: "Ovo je alarmantno, ugrožena su prava i slobode ljudi"

Hoće li biti manje, ovisi i o ulasku u Europsku uniju. Veće tržište mnogi vide kao priliku za smanjenje cijena. Nagađa se da bi autoosiguranja tako mogla manje stajati. 'Dogodit će se to da će osiguravajuća društva svaki prema nekim svojim tehničkim podlogama kreirati cjenike', kazao je Krešimir Kanižanec iz jedne osiguravateljske kuće.

>>
VIDEO Kako se i koji automobili najviše kradu...

Drugim riječima, regulator, odnosno država više neće imati tu obvezu. Konkurentnim cijenama osiguravateljske kuće borit će se za osiguranike. Prosječna cijena premije obveznog autoosiguranja kod nas je 200 eura. Skuplji smo primjerice od Francuske, Mađarske, Poljske, Slovačke, a jeftiniji od Austrije, Švicarske ili Italije.

'Što se može dogoditi? Da neki nesmotreni osiguratelji naprave niže cjenike koji će dugoročno pokazati da su loši cjenici i da , očito, neće imati dovoljno kapitala za izvršavanje svojih obveza', kazao je Kanižanec.

Primjeri su to Grčke koja je za posljedicu imala stečajeve i nestabilnost na tržištu. Bit će to samo jedna u nizu prilagodbi koje ćemo imati od ljeta.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene