Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SOLIDARNOST NA DJELU

Pronađen smještaj za ukrajinske jedriličare koji su se zatekli u Splitu kad je u njihovoj zemlji počeo rat

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je u jednoj grupi na društvenim mrežama objavljeno kako skupina ukrajinskih jedriličara traži smještaj na području Splita, gdje su se u četvrtak zatekli, svi su zbrinuti, priopćili su pokretači akcije.

Skupina od 13 ukrajinskih jedriličara u četvrtak se zatekla u Splitu. Kako se ne mogu vratiti kući, na Facebooku je organizirana akcija u kojoj se tražio smještaj za sve.

U četvrtak navečer organizator je objavio kako im je jedan splitski hotel ponudio krov nad glavom, navodi portal Dalmacija danas.

"Pronašli smo smještaj za 13 ukrajinskih državljana na području Splita.  Hvala od srca! To ne znači da smo gotovi, jer u ovom trenutku ne znamo koliko se ukrajinskih državljana nalazi u istom problemu i u kojem opsegu će nam biti potreban ovakav vid pomoći", poručili su pokretači akcije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Informacije iz glavnog grada Hrvatska veleposlanica javila se iz Kijeva: "Nastojat ćemo što prije organizirati odlazak hrvatskih državljana"

Pročitajte i ovo Sirene prekinule javljanje uživo iz Kijeva Prisutan je strah VIDEO Javljanje našeg reportera prekinule sirene za uzbunu: ''Ne zvuči ugodno, mislim da ćemo se morati skloniti na sigurno''

Na splitskom području preko iste grupe organizira se i akcija prikupljanja pomoći za državljane Ukrajine.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene