Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prošle godine kod Varaždina

Uhvaćen pomagač dvojice napadača koji su premlatili Uskokova pouzdanika Zlatka Korpara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policijski nacionalni ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta uhitio je 69-godišnjeg muškarca zbog sumnje da je pomagao dvojici nepoznatih napadača koji su lani krajem kolovoza pretukli 51-godišnjeg Uskokova pouzdanika, bivšeg čelnika državnih cestarskih tvrtki Zlatka Korpara, u njegovoj vikendici u Ledencu kod Varaždina.

MUP nije objavio identitet napadača ni žrtve, ali je od ranije poznato da je pretučeni muškarac 51-godišnji Zlatko Korpar, koji je bio direktor tvrtke Cesta iz Varaždina, predsjednik Uprave Autoceste Rijeka-Zagreb i okrivljenik u nekoliko postupaka zbog malverzacija u cestogradnji, ali i pouzdanik Uskoka u slučaju ''curenja informacija''.

Pročitajte i ovo Policija - 1 Policija na terenu Akcija USKOK-a: U tijeku uhićenja i pretresi na području Zagreba, oglasio se Božinović Prometni policajci lažno izdavali kazne za prekršaje Podignuta prijava Kakva akcija! Dvojica policajaca vozačici USKOK-ova auta pokušali naplatiti nepostojeći prekršaj

Teško su ga ozlijedila dvojica još uvijek nepoznatih napadača koji su mu 23. kolovoza 2017. u vikendici šipkama polomili ruku i nogu te nanijeli udarce po glavi i tijelu.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 69-godišnji osumnjičenik pomogao nepoznatom dvojcu "u pripremi teške tjelesne ozljede" na Korparovu, odnosno da im je nabavio podatke o mjestu gdje se nalazi te da ih je 23. kolovoza 2017. dovezao do mjesta zločina i nakon što su oni premlatili žrtvu, odvezao s mjesta napada.

Policija također tereti 69-godišnjaka da je kupio dva tzv. radna telefona, od kojih je jedan dao neposrednim počiniteljima kako bi bili povezani u komunikaciji.

Osumnjičeni je nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja predan pritvorskom nadzorniku, a policija je Općinskom državnom odvjetništvu u Varaždinu podnijela posebno izvješće kao nadopunu kaznene prijave zbog pomaganja u počinjenju kaznenog djela teške tjelesne ozljede.

Policija navodi da nastavlja tragati za neposrednim izvršiteljima napada. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene