Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zlatko Korpar, bivši predsjednik Uprave Autoceste Rijeka – Zagreb, okrivljenik u kaznenim postupcima vezanim uz malverzacije u cestogradnji i USKOK-ov pouzdanik u slučaju curenja informacija, pretučen je u svojoj vikendici u Ledincu kraj Varaždina.


Policija je o tom događaju šturo izvijestila navevši tek da je 23. kolovoza oko 21:30 teško ozlijeđen pedesetogodišnjak, ne navodeći ime Zlatka Korpara.

Vezani članci Fizički obračun, ilustracija Ubio ga zbog 200 kuna: Pretučeni muškarac otpušten iz bolnice pa kod kuće iskrvario Slika nije dostupna Odbačena optužnica protiv direktora HAC-a jer nije podnesena na vrijeme!

"Dvojica nepoznatih počinitelja ušla su u kuću u vlasništvu 50-godišnjaka te ga izudarali po cijelom tijelu. Ozlijeđenom je muškarcu medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, gdje su njegove ozljede okvalificirane kao teške. Policijski službenici nastavljaju rad na utvrđivanju svih okolnosti ovog kaznenog djela i pronalasku počinitelja", kaže se u toj obavijesti PU varaždinske.

Jutarnji list piše da su napadači Korparu slomili ruku i nogu te da su se pred njegovu vikendicu dovezli u BMW-u zagrebačkih registarskih oznaka. Korpara su sačekali u mraku ispred vikendice i pretukli ga šipkama. Slomili su mu obje kosti potkoljenice. Korpar je sam nazvao policiju, pod čijom je trenutno zaštitom, piše Jutarnji list.

Korpar je široj javnosti postao poznat 2010. godine kada je završio u pritvoru zbog nezakonitosti u HAC-u, a njega i druge uhićene tada se sumnjičilo da su poduzeće oštetili za gotovo 26 milijuna kuna. Teretilo ga se i u slučaju Fimi media

Korpar je je 2011. godine postao i pouzdanik USKOK-a u istrazi curenja informacija o istragama. Njemu je uigrana ekipa na čelu s Vladom Rajićem, kumom Vinka Žuljevića Klice i poduzetnikom Igorom Mlinarom nudila informacije o njegovom uhićenju, no on se s tim obratio policiji koja je započela akciju. Rezultirala je optužnicom protiv Rajića, Mlinara, Vjekoslava Drnića, Rudolfa Krpine i još nekoliko osoba. 

O Korparu dugo nije bilo informacija, a prema pisanju Jutarnjeg lista, on se povukao u svoju vikendicu u Ledincu koja se nalazi na osami.