Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ODAO JE MOBITEL?

Ovako je govorila uhićena HDZ-ovka: "Volim pomoći svima, a najviše bliskim ljudima"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Magdalena Dovečer navodno je pala u ruke istražitelja zbog poruka u mobitelu. Sumnja se da je projekt, odnosno posao financiran novcem EU-a dala ujaku. Projekt je vrijedan milijun kuna.

Magdalena Dovečer, voditeljica jedne od službi u Hrvatskoj agenciji za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) uhićena je u srijedu po nalogu Ureda europskog javnog tužitelja, neslužbeno, zbog sumnje da je namještala milijun kuna vrijedan natječaj tvrtki svojeg rođaka.

Magdalena Dovečer bila je članica HDZ-a, a danas su je brzinski izbacili iz stranke. 

Policija je po nalogu europskog tužitelja danas pretraživala kuće i poslovne prostore uhićenih Magdalene Dovečer i vlasnika grafičkog obrta iz Nedelišća Tihomira Pajića.

Prema neslužbenim informacijama, osumnjičena je svojem rođaku namjestila izradu promotivnog materijala za projekt spajanja općina u Hrvatskoj.

Cijeli projekt financiran je novcem EU-a. 

Istražitelji su, kako piše Telegram, u mobitelu Magdalene Dovečer pronašli ključne dokaze o namještanju natječaja.

Telegram piše da su iz poruka voditeljice HAMAG-ovih projekata istražitelji utvrdili da je krajem 2020., dakle uoči raspisivanja ovog natječaja 4. siječnja 2021., kontaktirala jednu osobu koja je trebala pomoći njezinu ujaku u izradi promotivnih materijala.

Utvrdili su da je Magdalena Dovečer prema podacima s internetske stranice Studija P kreirala HAMAG-ov natječaj. Naime, sumnja se da je navela upravo uvjete koji su odgovarali ponudi obrta njezina ujaka te osobe s kojom se udružio za ovaj posao.

Nakon što je stiglo više prijava, Magdalena Dovečer ih je, prema tvrdnjama istražitelja, osobno ocjenjivala. Kako proizlazi iz prijave, isključila je sve tvrtke i obrte osim obrta Studio P.

Nakon svega toga netko ju je prijavio te su istražitelji počeli rasvjetljavati najnoviji slučaj sumnjive potrošnje europskog novca.

Uhićena sada već bivša HDZ-ovka hvalila se 2016. godine kako voli pomoći prijateljima i rodbini. 

"Tjedno sigurno izdvojim i po osam sati na davanje pravnih savjeta rodbini i prijateljima, međutim nije mi teško jer rado volim pomoći svima, a najviše bliskim ljudima. Ujedno mi je to i najveći izazov te mogućnost da još više naučim o nekom specifičnom području", rekla je Dovečer u razgovoru za eMedjimurje 2016. godine, neposredno prije nego što će biti zaposlena u HAMAG-BICRO-u.

Kao i brojni drugi pravnici, često se susreće i s pitanjem kako se nositi sa situacijama u kojima nije sigurna je li osoba koju treba zastupati doista nedužna, izjavila je 2016. godine za eMeđimurje. 

Cijeli intervju možete pročitati OVDJE. 

Nakon pretraga i ostalih tzv. dokaznih radnji u Čakovcu i Mihovljanu te sjedištu obrta u Nedelišću uhićeni će biti odvedeni na ispitivanje u Ured europskog tužitelja, koji će potom odlučiti o pokretanju istrage.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna EUROPSKI TUŽITELJ U AKCIJI Uhićena voditeljica iz HAMAG-BICRO-a brzinski katapultirana iz HDZ-a: Sumnja se da je namještala posao rođaku

Na uhićenje HDZ-ovke reagirala je Anka Mrak-Taritaš.

Pročitajte i ovo Tomislav Ćorić - 1 krediti za poduzetnike Tomislav Ćorić: "Obvezali smo se da će svaki kreditni zahtjev biti riješen u roku od dva mjeseca"

"Članica HDZ-a? Ma nije moguće. Što će reći premijer? Vjerojatno da nije istina da HDZ-ovci neumorno kradu, nego ih svi napadaju i mrze pa se tako samo čini", napisala je Anka Mrak-Taritaš na Facebooku.

Dovečer je rođena 1986. godine i diplomirana je pravnica.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene