Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kašić u Hrvatskoj osuđen na 13 godina zatvora

Uhićen splitski 'kralj kokaina'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitski kralj kokaina, kako se nazivalo Slobodana Kašića, uhićen je proteklog vikenda u Venezueli. Iako već godinama u bijegu, sud ga je u odsutnosti osudio na 13 godina zatvora.

Slobodan Kašić bio je splitski vaterpolist, reprezentativac bivše države, a nakon što je iz vojske pobjegao u Švicarsku, preslio se u Južnu Ameriku. I tada je 1997. godine u riječku luku iz Južne Amerike stigao brod s pola tone kokaina za čije je krijumčarenje optužen baš Kašić.

Pročitajte i ovo Ilustracija Završio u pritvoru Prodavao kokain uz odgodu plaćanja: Policija ga uhvatila na djelu, a onda su mu pretražili stan Snimke Dragane Miletić koje je objavio Nacionale Afera kokain trese Kosovo VIDEO Skandal u susjedstvu! Potpredsjednica općine snimljena kako se drogira: "Tjerali su me i prijetili mi"

'Slobodan Kašić organizirao je ukrcaj dva kontejnera s lažnim oznakama u kojima se ukupno nalazilo preko 560 kilograma kokaina a drugooptuženik Mladen Pervan trebao je prihvatiti tu drogu', rekao je glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva Darko Karlović.

Umjesto Pervana, drogu je dočekala policija. Optuženima je suđeno u odsutnosti 2001. godine, a Kašića je branio Veljko Miljević.

'Slobodan Kašić je od samog početka poricao djelo koje mu se stavljalo na teret. Tako se i branio u odsutnosti', rekao je Veljko Miljević.

No prošloga vikenda Kašić je uhićen u akciji venezuelanske policije koja ga smatra šefom narko-kartela. S njim je uhićeno još 10 osoba. Trenutačno se nalazi u ekstradicijskom pritvoru, a Hrvatska će zatražiti njegovo izručenje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene