Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ne baš inteligentan razbojnik

Uhićen serijski pljačkaš zagrebačkih taksista: Slikao se s ukradenim BMW-om pa fotografije objavio na Facebooku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policiji je pomoglo i to što se razbojnik, koji je oteo dva vozila Cammea i dva od vozača Ubera, fotografirao s ukradenim BMW-om i slike objavio na svom Facebooku.

Nakon što je u utorak navečer konačno dolijao  serijski pljačkaš zagrebačkih taksista, počeli su curiti detalji koji pokazuju da je riječ o jednom od manje inteligentnih razbojnika. 

Pročitajte i ovo Uber OD 7 DO 10 UJUTRO Uberovim vozačima prekipjelo zbog neisplate novca: U ponedjeljak ujutro povući će dosad nezabilježeni potez - "Od njih nema odgovora" Slika nije dostupna Oglasile se i predstavničke tvrtke Dostavljači i taksisti o radu preko aplikacija: "To je moderno ropstvo, proživio sam pakao. Biti pošten i je*en u Hrvatskoj ne ide"

PU zagrebačka je objavila da je riječ o 32-godišnjaku kojeg sumnjiče za deset kaznenih djela razbojništava i za jednu krađu, koja je počinio od 9. veljače do 5. ožujka. 

U tom je razdoblju opljačkao dvije vozačice i dva vozača taksija te šest zaposlenika kioska na području Maksimira, Pešćenice, Novog Zagreba i Velike Gorice.

Iako je, prema našim informacijama, policija već neko vrijeme znala njegov identitet, svaku sumnju rastjerala je fotografija koju je objavio na svom profilu na Facebooku. Na njoj je, naime, pozirao s BMW-om kojeg je oteo Uberovom vozaču. 

Iako je policija, u kojoj je bio osnovan i poseban tim koji je za njim tragao, imala informaciju o nekoliko lokacija na kojima bi se mogao nalaziti, policajcima je nekoliko puta pobjegao praktički ispred nosa. 

Njegovom je uhićenju prethodila i opsežna potjera u zagrebačkom naselju Dubrava tijekom koje ipak nije pronađen, no interventni policajci su ga uspjeli uhititi nekoliko sati kasnije u jednom stanu. 

Taksistima koje je pljačkao zaprijetio bi startnim pištoljem, a nakon što bi mu predali novac pobjegao bi njihovim vozilom.

No, s Cammeovim taksijem nije stigao daleko, svega oko kilometar i pol od mjesta napada. Iako je pola minute nakon razbojstva onesposobio dva neovisna GPS sustava koja se nalaze u automobilu, očito je procijenio da je u obilježenom taksiju laka meta za policiju i brojne druge taksiste koji su se odmah dali u potragu za njim. Stoga je automobil ostavio na parkingu i bijeg nastavio pješice. 

Zaposlenike kioska također je pljačkao uz prijetnju startnim pištoljem, maskiran majicama i šalovima. Policija kaže da je u tim pljačkaškim pohodima počinjena materijalna šteta iznosi oko 272.000 kuna.

Cammeo zahvalio policiji na uhićenju

Iz Cammea je zbog uhićenja policiji poslana i posebna zahvala.

"Cammeo se zahvaljuje zagrebačkoj i velikogoričkoj policiji, kao i svima drugima koji su doprinijeli identificiranju i uhićenju razbojnika koji je počinio više razbojstava nad taksi vozačima, među kojima i nad dva vozača Cammea. Sigurnost vozača, koji su izloženi na cesti, mora biti imperativ svih nas. Cammeo već godinama radi na razvoju i implementaciji IT i drugih sigurnosnih rješenja koji su doprinijeli značajnom smanjenju napada i razvojstva", kaže se, među ostalim, u zahvali Cammea policiji. 

Iz Cammea pozivaju i druge taksiste na zajednički sastanak s ciljem zajedničkog rada na sigurnosnom aspektu. "Pozivamo i druge taksi na zajednički susret s ciljem zajedničkog rada na sigurnosnom aspektu", kažu u Cammeu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene