Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijeti im zatvor

Nova uhićenja na hrvatskim plažama: Dvojica stranaca snimala nagu djecu

Aktualno Galerija Ilustracija Ilustracija Foto: DNEVNIK.hr Plaža Plaža Foto: Dnevnik Nove TV Policija Policija Foto: Dnevnik Nove TV Zatvorenik Zatvorenik Foto: Dnevnik Nove TV +0 Pedofil Galerija 1/5 >>
Nova uhićenja zbog pedofilije. Dvojica starijih muškaraca uhićena su zbog snimanja djece na plaži. Jedan u Crikvenici, drugi u Rovinju.

Priveden je 81-godišnji državljanin Češke nakon što je na plaži u Crikvenici djecu na plaži snimao mobitelom

Pročitajte i ovo Ilustracija Odrastanje Ideju jedni nazivaju radikalnom, a drugi zadnjom šansom za spas čovječanstva: ''Opasna zamjena teza''

Čeha su prijavili građani koji su primijetili njegovo sumnjivo ponašanje na plaži te ga zadržali do dolaska policije koja je 81-godišnjaka privela u policijsku postaju Crikvenica na kriminalističko istraživanje.

"Policija je postupala po dojavi građana koji su prijavili sumnjivo ponašanje osobe te su ga zadržali do dolaska policije", rekla je Tatiana Filipović iz PU primorsko-goranske.

Policija je utvrdila da je fotografirao i snimao djecu mobitelom koji mu je oduzet. 

Osumnjičen je za kažnjivo djelo povrede privatnosti djeteta za koje zakon predviđa do godinu dana zatvora.

Ovo je drugi ovakav slučaj u Primorsko-goranskoj županiji ovog ljeta, istaknula je reporterka Dnevnika Nove TV Lara Švigir.

"81-godišnjak je kazeno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku", dodala je Filipović.

Pročitajte i ovo Miro Bulj Zamjera vlastima Bulj traži hitno rješenje za "cestu smrti" kod Sinja: "Ja ću s građanima organizirati aktivnosti, pa makar više ne bio gradonačelnik"

Gotovo jednak slučaj i u Istri. Zbog fotografiranja djece bez odjeće na plaži - kazneno je prijavljen 60-godišnji Nijemac. Njega su otkrili zaštitari.

"Policija je pretragom mobitela pronašla slike koje prikazuju nagu djecu. Tako da je njemački državljanin završetkom istraživanja priveden zbog sumnje na kazneno djelo iskorištavanja djece za pornografiju", objasnila je glasnogovornica PU istarske Suzana Sokač.

Ljetos je samo u Istri otkriveno 10 ovakvih slučajeva. Svi su strani državljani. Kamere skrivaju u kemijskim olovkama, ključevima, termosicama, prijenosnim hladnjacima.
 

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene