Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kaznio ga za bijeg

"Oprosti što nismo uspjeli": Uginuo pas Felix kojeg je vlasnik pretukao šipkom

Uginuo pas Felix (Foto: Azil Osijek - volonteri)
Uginuo pas Felix (Foto: Azil Osijek - volonteri) Foto: Azil Osijek - volonteri
Prije nekoliko tjedana pas Felix završio je u osječkom azilu nakon što ga je njegov vlasnik pretukao. Iako su volonteri učinili sve da mu pomognu, nažalost nije se uspio othrvati sepsi.

Uginuo je pas Felix koji je prije nekoliko tjedana doveden u osječki azil nakon što ga je pretukao 74-godišnji vlasnik.

Pročitajte i ovo Dom Klasje slučaj koji je šokirao hrvatsku Djelatnica koja je zlostavljala djecu u osječkom domu dobila otkaz Tomislav Ramljak Obvezna supervizija Ravnatelj Centra za nestalu djecu i zlostavljanu djecu o slučaju u osječkom domu: "To treba gledati kao incident"

Od Felixa su se u osječkom azilu oprostili dirljivom objavom na Facebooku.

Iako su se svi nadali da će se Felix uspjeti othrvati sepsi to se nažalost nije dogodilo. Operacija u Zagrebu i odlasci na kontrole nisu bili dovoljni.

A javnost je za ovog psa doznala prije nekoliko tjedana kada su volonteri osječkog azila objavili njegovu potresnu priču.

Naime, javio im se susjed Felixovog vlasnika. Ispričao je da je Felix pobjegao, a vlasnik ga je, nakon što ga je pronašao, pretukao metalnom šipkom. Kada pas više nije mogao hodati vlasnik ga je lancem odvukao do garaže i tamo ga opet svezao.

Iz azila su kontaktirali policiju, ali i sami otišli do kuće u kojoj je bio pas.

"Nema nikog kod kuće, ne vidimo psa, samo lanac koji vodi u garažu. Uspijemo kroz ogradu malo povući lanac, izlazi Feliks, vuče se prednjim nogama van, dahće, hropće. Oko zatvoreno, ispod njega zgrušana krv, otekla otvorena rana na obrazu, krv iz nosa, usta, pokušava se pridići zadnjom nogom, ne može. Desna zadnja bolno zgrčena šapa, dvostruko veća nego što bi trebala biti. Odustaje, legne pred nama. Kucamo, zvonimo, ništa. Po dvorištu i pred dvorištem vidimo tragove krvi", opisali su tada na Facebooku prizore na koje su naišli.

Na kraju, Felixa su odveli na daljnu obradu koja je utvrdila teške ozljede, od koji se Felix nažalost nije uspio oporaviti.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene