Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pridružimo se

'Ugasimo svjetlo, spasimo Zemlju'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U akciji 'Earth Hour', Ugasimo svjetlo, spasimo Zemlju, koja će se održati 28. ožujka u vremenu od 20.30 do 21.30, očekuje se odaziv čak jedne milijarde ljudi. Pridružiti se možete i vi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Summit o klimatskim promjenama U Cancunu bez dogovora o emisiji stakleničkih plinova Slika nije dostupna Briga zbog klime Otočne zemlje strahuju od 'kraja svijeta'

Ove godine Earth Hour transformirana je u prve svjetske globalne izbore. Glasuje se između Zemlje i globalnog zagrijavanja. Gašenjem svjetla glasujete za Zemlju, a ostavljanje upaljenih svjetla glas je za globalno zagrijavanje. Sastanak o klimatskim promjenama koji će se održati u prosincu u Kopenhagenu, odredit će službene vladine politike o akcijama protiv globalnog zagrijavanja koje će zamijeniti protokol iz Kyota.

>> VIDEO: More nagriza kuće, stanovnici napuštaju sela

'Earth Hour' počelo je u Sydneyu 2007. godine, kada je 2,2 milijuna domova i tvrtki ugasilo svoja svjetla na jedan sat. Već sljedeće godine, to je postao globalan pokret kada je svoja svjetla pogasilo 50 milijuna ljudi. Ove godine 'Eart Hour' podiže se na sljedeću razinu, cilj mu je da jedna milijarda ljudi ugasi svoja svjetla na jedan sat kao dio izjašnjavanja o globalnom zagrijavanju. Glasujte za Zemlju na način da jednostavno ugasite svoja svjetla na jedan sat u nedjelju, 28. ožujka od 20.30 do 21.30. Više o ovoj akciji možete saznati ovdje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene