Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U akciji 'Earth Hour', Ugasimo svjetlo, spasimo Zemlju, koja će se održati 28. ožujka u vremenu od 20.30 do 21.30, očekuje se odaziv čak jedne milijarde ljudi. Pridružiti se možete i vi.


Ove godine Earth Hour transformirana je u prve svjetske globalne izbore. Glasuje se između Zemlje i globalnog zagrijavanja. Gašenjem svjetla glasujete za Zemlju, a ostavljanje upaljenih svjetla glas je za globalno zagrijavanje. Sastanak o klimatskim promjenama koji će se održati u prosincu u Kopenhagenu, odredit će službene vladine politike o akcijama protiv globalnog zagrijavanja koje će zamijeniti protokol iz Kyota.

Vezani članci Darijo Brzoja - Vremenski pregled godine - 4 Priroda ne prašta, godinu obilježili i vremenski ekstremi: Nakon potresa snijeg, kiše, smog i poplave Slika nije dostupna U Cancunu bez dogovora o emisiji stakleničkih plinova

>> VIDEO: More nagriza kuće, stanovnici napuštaju sela

'Earth Hour' počelo je u Sydneyu 2007. godine, kada je 2,2 milijuna domova i tvrtki ugasilo svoja svjetla na jedan sat. Već sljedeće godine, to je postao globalan pokret kada je svoja svjetla pogasilo 50 milijuna ljudi. Ove godine 'Eart Hour' podiže se na sljedeću razinu, cilj mu je da jedna milijarda ljudi ugasi svoja svjetla na jedan sat kao dio izjašnjavanja o globalnom zagrijavanju. Glasujte za Zemlju na način da jednostavno ugasite svoja svjetla na jedan sat u nedjelju, 28. ožujka od 20.30 do 21.30. Više o ovoj akciji možete saznati ovdje.