Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Udruženje logoraša RS: 'Boravak u Bosni loš alibi za Gotovinu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Obrana generala Ante Gotovine odabrala je loš alibi, jer tvrdnjom kako je Gotovina za vrijeme 'Oluje' bio u Bosni samo ponovno skreće pažnju na nekažnjene zločine Hrvatske vojske na području sjeverozapadne Bosne', tvrdi Branislav Dukić, predsjednik Udruženja logoraša RS.

Dukić se s tom konsatacijom obratio javnosti nakon što je objavljena strategija obrane generala Gotovine. Njegovi su branitelji objavili kako je Gotovina u vrijeme kada su se događali ratni zločini na području samoprozvane RSK bio upućen u BiH na 'zahtjev bosanske i američke vlade'.

Pročitajte i ovo Hrvoje Košćec Parlamentarni izbori Predstavljanje izbornih listi Republike i Fokusa Ilustracija raste potražnja Trebate gotovinu? Provjerili smo kakve su kamate u bankama, razlike nisu male

'Ako mu je to alibi', kaže Dukić, 'onda je izabrao lošiji'.

Nezavisne novine koje su objavile Dukićevu izjavu navode akko je Gotovina jedan od 16 zapovjednika Hrvatske vojske protiv kojih je MUP RS još 1996. godine podnio kaznenu prijavu zbog ratnih zločina nad srpskim civilima i zarobljenim vojnicima, počinjenih na području Mrkonjić Grada, Šipova, Ribnika, Srpskog Kupresa, Jezera i Banjaluke. 

Prema njihovim napisima taj se izvještaj odnosi na zločine koje su počinile jedinice pod njihovim zapovjedništvom u akciji 'Drina' i 'Maestral', u drugoj polovici 1995. godine.

'U Mrkonjić Gradu, području pod njegovim zapovjedništvom, koji je uništen u to vrijeme, otkrivena je masovna grobnica sa 181 žrtvom zločina HV-a', tvrdi Dukić. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene