Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Veliki dan za demokraciju'

Udruga Vigilare traži ostavku Jovanovića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udruge Vigilare i Centar za obnovu kulture pozdravile su danas odluku Ustavnog suda koji je ukinuo Kurikulum zdravstvenog odgoja u hrvatskim školama i pozvale ministra obrazovanja Željka Jovanovića, ravnatelja Agencije za odgoj i obrazovanje Vinka Filipovića i pravobraniteljicu za djecu Milu Jelavić da odmah podnesu ostavke.

'Vigilare, Centar za obnovu kulture te deseci drugih udruga, kao i tisuće roditelja pozdravljaju ovu odluku. Od početka se tvrdilo da je kurikulum uveden na nedemokratski način i da se nisu poštivala ustavna prava roditelja na odlučivanje o odgoju njihove vlastite djece', stoji u priopćenju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prozvao i Jovanovića Jandroković: Vlada se agresivno obračunava s neistomišljenicima! Slika nije dostupna Ministar Jovanović : 'Kurikulum zdravstvenog odgoja sadržajno se neće mijenjati, tu nema ništa sporno'

Udruga Vigilare trži ostavku Jovanovića, Filipovića i Jelavića

S obzirom na činjenicu da je Ustavni sud svojom odlukom potvrdio ono na što su te i druge udruge ukazivale već od samog početka uvođenja kurikuluma, Vigilare i Centar za obnovu kulture iz moralnih i profesionalnih razloga zahtijevaju da ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović, ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje Vinko Filipović i pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić odmah podnesu ostavke.

>> Jovanović: Nije bilo grešaka u proceduri, ali poštivat ćemo odluku Ustavnog suda

To trebaju učiniti 'kao čin satisfakcije za sva vrijeđanja i ignoriranja prava roditelja, udruga i svih koji nisu podržavali navedeni program, kao i to da odgovaraju za štetu koja je u nekim školama već nanesena djeci nezakonitim i neustavnim provođenjem ukinutog Kurikuluma zdravstvenog odgoja', tvrde udruge.

Ocijenivši da je 'danas veliki dan za demokraciju u Hrvatskoj' te udruge zahvaljuju svim volonterima i podupirateljima, pravnim i drugim stručnjacima koji su sudjelovali u stvaranju ovakvog mišljenja i platforme nasuprot lošeg, štetnog i protuzakonitog programa ministra Jovanovića.

>> Kako komentirate odluku Ustavnog suda?

Judith Reisman razotkrila štetnost zdravstvenog odgoja u školama

'Vigilare i Centar za obnovu kulture posebno su sretni što su u procesu senzibiliziranja hrvatske javnosti o opasnosti četvrtog, tzv. spolnog modula sudjelovali na način da su, među ostalim, u Hrvatsku doveli dr. Judith Reisman koja je jasno razotkrila štetnosti tog modula', stoji u priopćenju. (Hina)

 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene