Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tema dana

Kako komentirate odluku Ustavnog suda?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ustavni sud ukinuo je kurikulum zdravstvenog odgoja te odredio da će se do donošenja novog kurikuluma, predavati sadržaji zdravstvenog odgoja prema programu koji se provodio do početka ove školske godine.

OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA FACEBOOKU I TWITTERU, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI!

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Svi gradovi dobit će svoju Hoćete li 1. srpnja zamjeniti registarsku tablicu? Slika nije dostupna Tema dana Kako vam se sviđaju rješenja za nove registarske tablice?

Sporni Kurikulum zdravstvenog odgoja na snagu je stupio u veljači. Po riječima suca izvjestitelja Mate Arlovića država je nove nastavne sadržaje trebala uskladiti sa slobodom roditelja na odgoj djece.

Postupak za ocjenu ustavnosti Ustavni sud pokrenuo je na zahtjev udruga Grozd i Reforma, HSP-a 1861 i građana koji su zatražili ukidanje odluke ministra Željka Jovanovića o uvođenju kurikuluma.

>> Milanović: Vrlo agresivna grupa ljudi provodi kulturni rat u Hrvatskoj!

Iako je sporan tek njegov 4. modul koji obrađuje teme o spolnoj i rodnoj ravnopravnosti te spolno odgovornom ponašanju Ustavni je sud ukinuo cijeli Kurikulum jer se 'ustavnopravno sporne točke' odnose na cijeli dokument.

'U konkretnom slučaju država nije ispunila svoju proceduralnu ustavnu obvezu da nastavne sadržaje zdravstvenog odgoja u državnim odnosno javnim školama na uravnotežen način uskladi s ustavnim pravom i slobodom roditelja na odgoj djece', ustvrdio je Arlović.

Kako komentirate odluku Ustavnog suda?

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene