Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prozvao i Jovanovića

Jandroković: Vlada se agresivno obračunava s neistomišljenicima!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HDZ-ov saborski zastupnik Gordan Jandroković optužio je vladajuće da se 'agresivno i arogantno' obračunavaju s neistomišljenicima, a ministra Željka Jovanovića prozvao je zbog 'ataka na instituciju Ustavnog suda'.

Vlada se agresivno i arogantno obračunava sa svima koji se usude misliti i djelovati drugačije, poručio je Gordan Jandroković (HDZ) nakon stanke koju je u ime Kluba HDZ-a zatražio na početku današnjeg saborskog zasjedanja zbog, kako je kazao, nedopustivih izjava ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića o radu Ustavnog suda.

Pročitajte i ovo Ivan Malenica Odluka Ustavnog suda Ministar Malenica: "Milanović je kršio Ustav. On i njegovi jataci ne žele prihvatiti poraz" Ustavni sud odlučio: Zoran Milanović ne može biti premijer Izbore ne dovode u pitanje Pročitajte cijelo upozorenje Zoranu Milanoviću koje je objavio Ustavni sud

'Izjave ministra Jovanovića izravni su atak na instituciju Ustavnog suda, a samo zbog jednoglasne odluke Suda (o privremenom ukidanju kurikuluma zdravstvenog odgoja) koja mu nije bila po volji', ustvrdio je Jandroković.

>> Odluka s referenduma je obvezujuća, ali o izmjeni Ustava odlučuje Sabor?!

Jovanović je, po Jandrokovićevim riječima, čak najavio kako tu odluku namjerava zaobići čime je instituciju suda i vjerodostojnost predsjednice tog suda doveo u pitanje.

'Ako mi u Hrvatskom saboru prihvatimo takvo ponašanje bit ćemo suodgovorni za funkcioniranje državnih institucija u cjelini', rekao je Jandroković dodavši kako očekuje i reakciju predsjednika Republike.

Saborskim kolegama iz redova vladajuće koalicije poručio je kako bi želio čuti jesu li oni stvarno spremni svoje uske stranačke interese staviti ispred stabilnosti državnih institucija. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene