Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Udruga hrvatskih pacijenata u otvorenim pismu poziva Zorana Milanovića, Andreja Plenkovića, Božu Petrova i ostale sudionike u izbornom procesu na javno iznošenje mjera koje su zamislili o planu očuvanja i unaprjeđenja solidarnog javnog zdravstvenog osiguranja.


Udruga hrvatskih pacijenata (UHP) zatražila je od Zorana Milanovića, Andreja Plenkovića, Bože Petrova i ostalih sudionika u izbornom procesu uvid u plan očuvanja i unaprjeđenja solidarnoga javnoga zdravstvenog sustava što ga namjeravaju provesti.

Vezani članci Vili Beroš Udruga hrvatskih pacijenata traži da se onkološke bolesnike cijepi najučinkovitijim cjepivom: "Treba li uopće nabavljati 60 posto učinkovito?" Novi kreveti za COVID bolesnike u varaždinskoj bolnici Dramatično stanje u bolnicama zbog korone: "Situacija me podsjeća na rat, bojim da će se samo pogoršati tijekom zime"

UHP ih u otvorenom pismu poziva na javno iznošenje mjera koje su zamislili, načina njihovoga ostvarenja kao i stručnjake koji će ih provesti.

Također ih pita koji su to stručnjaci i jesu li to lobisti tajkunizacije općeg dobra solidarnoga javnoga zdravstvenog sustava ili su to stručnjaci koji svojim djelima čine sve da spriječe postojeću tajkunizaciju, sačuvaju i ojačaju opće dobro osiromašenog hrvatskog puka solidarnoga javnoga zdravstvenog sustava.

UHP traži da prikaz mjera bude jasan, precizan i razumljiv, kako kažu, običnim smrtnicima, lišen općih lažnih obećanja i praznih fraza jer samo na taj način mogu uvjeriti hrvatske građane u ozbiljnost i stručnost iznesenih projekata.

Izražavaju uvjerenost kako je napokon došlo vrijeme da stranke i političari osjete bilo većine osiromašenog hrvatskog puka te ih podsjećaju kako je vrijeme za služenje a ne vladanje hrvatskim pukom. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju