Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oštećeni kreditima

Udruga Franak preporučila članovima pokretanje sudskih postupaka protiv banaka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelnici Udruge Franak preporučili su u petak svojim članovima i svima drugima koji su oštećeni kreditima u švicarskim francima pokretanje privatnih tužbi protiv banaka, koje bi po njihovoj procjeni u tim postupcima mogle izgubiti od 10 do 15 milijardi kuna, no očekuju i da bi moglo doći do nagodbe s bankama.

Udruga Franak slavi presudu trgovačkog suda da svi oni koji su digli kredit u švicarcima imaju pravo na povrat novca, odnosno tečajnu razliku, preplaćene i zatezne kamate. Riječ je o oko 120 tisuća građana, a njima sada preostaje dizanje privatne tužbe. Udruga Franak ih savjetuje da ih kontaktiraju za pomoć. Iz Hrvatske udruge banaka još nemaju službeni odgovor na presudu, a mogu tražiti reviziju odluke.

Pročitajte i ovo Švicarski franak (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Konverzija kredita u francima Vrhovni sud uskoro će morati donijeti odluku koje će se morati pridržavati svi sudovi Slika nije dostupna nepravomoćna presuda Zadar: Prva presuda kojom je utvrđeno da je ugovor u švicarcima ništetan, banka klijentu treba vratiti više od milijun kuna

''Praktički je tu sve već riješeno u ranijim postupcima pred Vrhovnim sudom, pred Ustavnim sudom i naravno pred sudom Europske unije koji je u potpunosti stao na stranu klijenata potrošača oštećenih dužnika. Banka se uvijek može žaliti međutim po nama je to sad gotova stvar'', rekao je Denis Smaju iz udruge Franak.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene