Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OSUMNJIČENIK ZA RATNE ZLOČINE

Pero Vincetić Konj umro je u zatvoru. Hrvatsko pravosuđe tražilo ga je 18 godina, a ekipa Provjerenog našla ga je za dva dana

U zatvoru je ovoga vikenda umro Pero Vincetić Konj, osumnjičenik za ratne zločine. Hrvatskom pravosuđu trebalo je 18 godina da ga uhiti, dok su novinarki Emi Branici trebala dva dana da ga locira i dogovori intervju s njim.

U zatvoru je ovoga vikenda umro Pero Vincetić Konj. Bivši zapovjednik HVO-a preminuo je u osječkoj bolnici nekoliko dana nakon što je uhićen zbog ratnih zločina, potvrđeno je Telegramu.

Pročitajte i ovo Provjereno: Dubravka Tomašković - 4 nalazi otkrili zloćudnu bolest Tjednima je ležala oduzeta od struka naniže, hitna je nije željela odvesti u bolnicu: Nakon dolaska ekipe Provjerenog sve se riješilo Provjereno: neisplaćene alimentacije - 5 DONOSI PROVJERENO Uskraćuju novac svojoj djeci i nije ih briga: "Ne platite račun, dobijete ovrhu, a kada otac ne plati alimentaciju, prepušteni ste sami sebi"

Našem pravosuđu trebalo je 18 godina da ga uhiti, a reporterki Provjerenog Emi Branici trebalo je dva dana da ga locira i dogovori intervju s njim početkom 2019. godine. 

Vincetić je bio i na Interpolovoj tjeralici, a promijenio je ime u Marco Vidović.

Tražilo ga je pravosuđe Bosne i Hercegovine zbog ratnog zločina prema civilnom stanovništvu. 

Optužnica ga je, između ostalog, teretila i za zločine počinjene prema obitelji Benković, Marku i Tünde. Pred kamerama Provjerenog prisjetili su se 1992. godine i svega što im je učinjeno. A potom se Ema Branica susrela s čovjekom s tjeralice.

Obitelj Benković ispričala je za Provjereno sve užase, silovanja i mučenja koja su prošli, dok je Vincetić rekao da lažu. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene