Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Institut Ruđer Bošković je ove godine napravio novi Izvještaj o analizama vode za piće vodocrpilišta Šibice pored Zaprešića, koji dokazuje da je došlo do prodora toksičnih tvari u podzemne vode.


Prema tom izvještaju, u podzemnim vodama na 2 bunara koja su najbliža potoku Gorjak pronađene su visoke koncentracije farmaceutskog sastojka tosemida, upozorila je Željka Leljak Gracin, voditeljica programa razvoja prava okoliša Zelene akcije.

Vezani članci Gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara (Foto: Ivica Galovic/PIXSELL) Brođani više ne vjeruju nikome: "Strah nas je. Ne vjerujemo što su objavili, čudne se stvari događaju u gradu" Slika nije dostupna Slavonci u strahu zbog povećanih količina arsena u vodi

Tim se problemom u travnju pozabavilo i Provjereno. Pogledajte video prilog.

>> Nalazi vode koji se skrivaju od očiju javnosti!

Pojašnjava kako je tosemid bio pronađen u visokim koncentracijama u sedimentu Gorjaka, koji je, zaključuje Zelena Akcija, zbog 40-godišnjeg ispuštanja nepročišćenih otpadnih voda iz pogona u potpunosti onečišćen.

'Od Grada Zaprešića tražimo da objavi izvještaj, jer se radi o javnom dokumentu te je u javnom interesu da njegov sadržaj bude dostupan svima', pozvala je Leljak Gracin. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.