U Zadru je održan prosvjed stotinjak mješta Dikla. Grad već godinama obećava da će izmjestit odlgalište otpada iz njihova kvarta, ali nikako da svoje riječi pretoči u djela.

Galerija Prosvjed u Zadru - 4 Prosvjed u Zadru - 1 Prosvjed u Zadru - 2 +0 Prosvjed u Zadru - 3

Stotinjak mještana zadarskog Dikla održalo je prosvjed. Kažu, dosta im je nebrige grada za četvrt u kojoj se nalazi i odlagalište otpada. Godinama slušaju obećanja kako će se ono izmjestiti. Tvrde i kako više od godinu dana hodaju po raskopanim ulicama koje su takve zbog radova na aglomeraciji.

Iz zadarske gradske uprave više puta su rekli da nisu zadovoljni dinamikom radova, a iz zadarske Odvodnje - koja je s tvrtkom Pfieffer potpisala ugovor o radovima - poručuju da će većina ulica u Diklu biti dovršena i asfaltirana do ljeta, ali da će se radovi svakako nastaviti i na jesen.

Ilustracija Zadarski vatrogasci nisu dobili plaće pa najavljuju prosvjed, a gradonačelnik poručuje: "Kod mene nitko nije uspio ucjenama ostvariti svoje ciljeve"

"To je vam je kombinacija A je to i Monthy Pythona u jednom. Konkretno, tu se dva tri sata radi, pa se dva tri dana ne radi, ljudi ne mogu prolaziti", požalio se mještanin Dikla.

"Ne rade ništa, da rade loše, da rade površno, da je čovjek u bageru cijeli dan na mobitelu, a ako iz izađe iz bagera, ne zna hrvatski, pa ne znamo ni što govori", rekao je drugi mještanin.

Ilustracija Zadarski vatrogasci nisu dobili plaće pa najavljuju prosvjed, a gradonačelnik poručuje: "Kod mene nitko nije uspio ucjenama ostvariti svoje ciljeve"

"To uskoro traje već dvije godine bez dućana, to uskoro traje bez dječjeg vrtića, otkad sam se ja rodila", dodala je još jedna mještanka.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju