Obavijesti Pretražite Navigacija
Olujni vjetar

Prijetnja za Osječane još nije prošla: "Sutra ćemo dignuti dronove da vidimo gdje postoji opasnost"

Rušio je stabla, krovove, prometne znakove, fasade, telefonske stupove i električne vodove. Vjetar je u Osijeku napravio pravi kaos.

U Osijeku je danas zbog olujnog vjetra evakuirana tržnica s koje je odletio krov, srušena su brojna stabla, oštećeni automobili. Štete se još uvijek procjenjuju i saniraju, cijeli dan javljaju se novi problemi jer vjetar se nakratko smiri, a onda opet udari.

Reporterka Dnevnika Nove TV Marina Bešić Đukarić javila se ispred Kliničkog bolničkog centra Osijek gdje je stradao krov, intervenirali su vatrogasci, alpinisti... Goran Ivković, v.d. zapovjednik JVP-a Osijek rekao je da se krov bolnice nadigao na tri dijela.

"S obzirom da je jak vjetar nismo u mogućnosti pristupiti s vozilima za rad na visini. Daljnje sprečavanje štete vrše dva alpinistička tima", pojasnio je.

"To su limeni pokrovi. Vjetar se zavukao pod jedan dio pokrova. Ako se zavuče dalje, prijeti da cijeli taj limeni krov odnese vjetar. No mislim da će biti sve u redu. Ako ne bude više nekog jačeg vjetra da neće biti neke veće štete na krovovima na bolnici", istaknuo je. 

Čeka ih i sanacije tržnice. No zbog opasnosti čekaju da vjetar stane. Ivković se zahvalio i građanima. 

Pročitajte i ovo Bura srušila kabinu na igralištu u Splitu - 6 Prebačen u bolnicu FOTO Olujni vjetar i u Splitu: Bura srušila kabinu na 11-godišnjaka

Pročitajte i ovo Nevrijeme diljem Hrvatske Strašni prizori FOTO/VIDEO Pogledajte kaos koji je vjetar ostavio diljem zemlje: Cijeli krov završio na parkingu, ljudi bježali s benzinske postaje

"Zahvalio bih im se što su poslušali savjete i ne izlaze van. Molimo ih i dalje da izbjegavaju područja gdje su drveća ili takve zgrade jer još postoji mogućnost pada sa zgrada. Dok ne vidimo sutra, dok se ne smiri vjetar. Dignut ćemo dronove pa ćemo otprilike vidjeti gdje postoji opasnost za građane", poručio im je.

Županijski vatrogasni zapovjednik Zoran Pakšec rekao je da su odredili 50 intervencija zbog vjetra te još dvije zbog požara.

"U ovom trenutku još su tri intervencije u tijeku", napominje. Kazao je da je duga noć pred vatrogascima te da će raditi, zajedno sa stručnim službama, po prioritetu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene