Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U Zagrebu produljeno vrijeme parkiranja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Zagrebu je produljeno vrijeme naplate parkiranja i dijelom su proširene parkirne zone, a od 1. siječnja za 50 posto povećat će se komunalna naknada, odlučili su većinom glasova članovi zagrebačke Gradske skupštine, na prijedlog Gradskog poglavarstva.

Odluku su kritizirali oporbeni zastupnici navodeći kako je to udar na standard građana. 

Pročitajte i ovo Osoba s invaliditetom dobila kaznu Šef Udruge rezigniran Šok za osobe s invaliditetom: "Počeli su nam naplaćivati kazne"; Nakon našeg upita u Gradu razmišljaju o promjenama Ilustracija IMAŠ PRAVO, OSTVARI GA! Je li tijekom bolovanja dopušteno otputovati? Provjerite što se smije, a što ne, kako ne biste ostali bez novca

Parkiranje će se, po novom, naplaćivati radnim danom od 7 do 21 sat, a subotom od 7 do 15 sati, dok će se u Sigetu, kod Avenue Malla parking naplaćivati i subotom i nedjeljom od 7 do 22 sata. U donjem i gornjem gradu te na Trešnjevki proširene su zone naplate parkiranja.

Dok o naplati parkiranja nije bilo rasprave, oporbeni gradski
zastupnici usprotivili su se povećanju komunalne naknade 50 posto ističući kako je, uz poskupljenja odvoza smeća, zatim vode, ukopa i parkiranja, to novi udar na standard građana.

Tomislav Babić je rekao da je problem u tome gdje i kako se
troši novac jer se, po njegovom mišljenju, najmanje od toga troši u proširenje grada i komunalnu infrastrukturu u rubnim dijelovima.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je rekao da u narednih 6 mjeseci predstoji odlučna reforma gradske uprave kako bi se uštedjelo 50 milijuna kuna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene