U jednom zagrebačkom trgovačkom centru u pojedinim kantama za smeće nemaju razdvojene vrećice za otpad, već sve pada - u isti koš.

Galerija Nepravilno razdvajanje otpada - 4 Nepravilno razdvajanje otpada - 3 Nepravilno razdvajanje otpada - 2 +0 Nepravilno razdvajanje otpada

I dok se dio građana još uvijek uči kako pravilno razdvajati otpad, u zagrebačkom trgovačkom centru postoje koševi za smeće u kojima plastika, papir i ostali otpad zapravo padaju u - istu vrećicu.

Nepravilno razdvajanje otpada Nepravilno razdvajanje otpada - 4 (Foto: DNEVNIK.hr)

Kako nam javlja čitatelj, jedna od takvih kanti postavljena u samom središtu objekta. "Ne može biti na gorem mjestu u centru, to je ispred centralnog lifta, ispred restorana. Centar centra", nezadovoljan je čitatelj.

Smeće - 5 Mjesec dana od uvođenja novog sustava za otpad, ali problemi ne prestaju: "Na kanti od biootpada sve točkasto... Bijelo od crva"

No, kako ističe, postavljene su i kante u kojima su pravilno raspoređene tri vrećice za tri vrste otpada. I dok iz Holdinga hodaju Zagrebom i lijepe naljepnice za dobro ili loše razvrstavnje, postavlja se pitanje odgovornosti trgovačkih centara za nepridržavanje pravila oko razdvajanja otpada.

Nepravilno razdvajanje otpada Nepravilno razdvajanje otpada - 3 (Foto: DNEVNIK.hr)

Upitali smo trgovački centar za komentar, njihov odgovor objavit ćemo kada ga dobijemo.

Za sve nedoumice oko razvrstavanja otpada, pogledajte video >>OVDJE.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju