Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Više od 500 izlagača

Zagreb postaje sjedište inovacija: Jedna od najstarijih svjetskih izložbi dolazi na Velesajam

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagreb od srijede sve do subote postaje sjedište inovacija. Druga najstarija izložba inovacija u svijetu i druga najveća europska izložba inovacija privukla je 550 izlagača iz 31 države svijeta.

Više od 550 izlagača iz 31 države privukla je INOVA, druga po starosti u svijetu i druga najveća europska izložba inovacija koja u srijedu dolazi u Hrvatsku.

Svoje inovacije izlagači će predstaviti u Paviljonu 7 na Zagrebačkom velesajmu. Osim izložbenog karaktera INOVA nudi i onaj poslovni, u kojem će domaći inovatori i poduzetnici u razgovorima s inozemnim kolegama tražiti put i plasman svojih proizvoda na eminentna svjetska tržišta.

INOVA 2019 je izložba inovacija, novih proizvoda i inovacija mladih s brojnim pratećim sadržajima, međunarodnim stručnim skupovima i osobito atraktivnim programom nagrađivanja. Brojna odličja organizatori pripremaju na temelju odluka međunarodnog žirija.

Najavljene su nagrade izlagača iz inozemstva, medalje, posebna odličja i već tradicionalnu nagradu Nikola Tesla najboljem hrvatskom inovatoru, Nagradu Gradonačelnika Grada Zagreba, gospodina Milana Bandića, kao i posebne vrijedne novčane nagrade najboljim studentskim poslovnim planovima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VELIK INTERES Knjigoljupci pohrlili na Zagrebački velesajam: Otvoren Interliber, najveći sajam knjiga u Hrvatskoj

Dugogodišnja poslovna suradnja s organizatorima inozemnih izložbi inovatora, svjetsko pokroviteljstvo WIIPA (Svjetska organizacija inovatora) i brojni zadovoljni strani izlagači na ranijim izložbama INOVE, temelji su dolaska inovatora iz Taiwana, Hong Konga, Kine, Japana, Kambodže, Vijetnama, Indonezije, Koreje, Saudijske Arabije, Irana, Iraka, Sudana, Kanade, Njemačke, Makedonije, Slovenije, Tajlanda, Poljske, Rumunjske, Moldavije, Bugarske, Rusije, Malezije, BiH i drugih.

INOVA će biti prigoda za vrlo značajan sastanak Vijeća WIIPA, središnjeg upravnog tijela Svjetske organizacije inovatora. U povodu 10. obljetnice uspješnog djelovanja WIIPA očekuje se donošenje novog temeljnog dokumenta pod nazivom „Zagrebačka deklaracija“

Inače, riječ je o tradicionalnoj nacionalnoj izložbi inovacija koja od 1971. godine redovito svjedoči o najvećim uspjesima hrvatskog inventivnog rada. INOVA je pokretač i simbol inovatorstva u Hrvatskoj, a do sada je okupljala, poticala i javnosti predstavljala tisuće hrvatskih i stotine inovacija iz inozemstva.

Detaljnije obavijesti, kao i plan događanja možete pronaći na službenim stranicama.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene