Počeo je najveći sajam knjiga u Hrvatskoj - 42. Interliber. Već prvoga dana knjigoljupci su pohrlili na Zagrebački velesajm, na štandove s knjigama koje se mogu kupiti po promotivnim cijenama.

Galerija


Sajam traje do 17. studenog, ulaz je besplatan, a očekuje se oko 130 tisuća posjetitelja.

Vezani članci Andrej Plenković obraća se javnosti Državni vrh poručio: "Imamo 254 zaražena i ljude koji se ne pridržavaju mjera. Zbog toga se one pooštravaju" Branimir Mihalinec, Krešimir Sever Reakcije na najavu premijera o rezanju proračuna: "Nisam uvjeren da će rezati plaće"

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek napomenula kako bi interes za knjigama i čitanjem svakako trebalo poticati. "Posuđivanje knjiga iz knjižnica ne opada, ali mi moramo raditi dalje i tome da knjiga bude dostupnija i da dalje promičemo knjige i čitanje u svim medijima koje možemo za to koristiti", kazala je Obuljen Koržinek.

"Polako se puni sajam, zanimaju ih najviše ljubavni romani, erotika i tinejdžerski dio", otkrio je Dean, prodavač na sajmu. "Cijene su odlične, evo došao sam prije nekoliko minuta i već sam našao jednu knjigu", dodao je posjetitelj sajma Filip.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr