Obavijesti Video Pretražite Navigacija
naletjeli na minu

U Ukrajini poginuo humanitarac iz Zagreba: "Dao si svoj život da spasiš mnoge"

Andro Fabijanić, 29-godišnji Zagrepčanin, poginuo je u eksploziji protutenkovske mine u Ukrajini.

Humanitarac Andro Fabijanić, koji je humanitarnim radom pomagao ukrajinskim obiteljima i borcima, poginuo je u Ukrajini u eksploziji protutenkovske mine.

Naime, prilikom dostave pomoći vozilo u kojem se nalazio 29-godišnji Zagrepčanin naletjelo je na minu, pri čemu je ozlijeđeno još nekoliko njegovih ukrajinskih kolega, piše Novi List.

Pročitajte i ovo Ivica Mandić u studiju Dnevnika Nove TV - 2 ZA DNEVNIK NOVE TV Vojni analitičar: "Ne povuku li se ruske snage s desne obale Dnjepra, moći ćemo vidjeti desetke tisuća zarobljenih vojnika kako marširaju do logora"

Pročitajte i ovo Ilustracija Od zatvora do putinova miljenika Ovo je novi Putinov igrač za ruske specijalne vojne operacije: Počeo je kao sitni kriminalac, bio iza rešetaka, a sve se promijenilo na jednoj večeri

Tragičnu vijest o pogibiji na Facebooku su potvrdili i njegovi prijatelji

"Prijatelju, tvoje srce i hrabrost živjet će u našim sjećanjima. Dao si svoj život da spasiš mnoge, a ti živiš u svima njima", objavila je na društvenim mrežama jedna od njegovih prijateljica.

Inače, Fabijanić se u Hrvatsku trebao vratiti u četvrtak. Imao je kupljenu kartu, a radio je za udrugu iz Dnjipropetrovska "Za heroje", koja je dostavljala zavoje i ostalu medicinsku pomoć za branitelje.

Oglasilo se i ministarstvo

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova u petak je potvrdilo smrt hrvatskog humanitarca u Ukrajini, dodajući da njegovoj obitelji pruža konzularnu i drugu pomoć.

"Potvrđujemo informaciju o smrtno stradalom hrvatskom državljaninu, koji je u Ukrajini radio za nevladinu humanitarnu organizaciju", rečeno je Hini iz MVEP-a.

"Konzularna služba MVEP-a, zajedno s Veleposlanstvom u Ukrajini, pruža obitelji svu konzularnu i drugu pomoć, u okviru svoje nadležnosti", izvijestili su.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene