Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odbila dati novac

Napadnuta hrvatska misionarka: Provalnik je udario mačetom po glavi i ramenu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Misionarka, časna sestra Vedrana Ljubić napadnuta je u četvrtak u Ugandi, izvijestili su iz ureda Papinskih misijskih djela u Hrvatskoj.

Članica Družbe Kćeri Božje ljubavi napadnuta je sinoć u Soroti, 400 kilometara od Kampale, glavnog grada Ugande.

Pročitajte i ovo Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji

Provalnik je sinoć od sestre Vedrane tražio novac, koji mu je odbila dati. Hospitalizirana je nakon što ju je ranio mačetom, dvaput po glavi i dvaput po ramenu.

U kući s napadnutom misionarkom bila je samo još jedna sestra juniorka, a čuvar koji je inače s njima otišao je za Božić obitelji. Ne navodi se kakve su ozljede sestre Vedrane.

"Molimo za što brži i uspješniji oporavak s. Vedrane kao i za sve naše misionare i misionarke koji svakodnevno žive u opasnim i nesigurnim okolnostima", navela je Nacionalna uprava Papinskih misijskih djela.

Sestra Ljubić se u vrlo siromašnom, sjevernom djelu Ugande nalazi već 23 godine i priprema za djelovanje novu misijsku postaju, piše Ika.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene