Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predsjednik Hanfe o optužbama MOL-a

'U trgovini dionicama Ine nije bilo manipulacija'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Tijekom jučerašnjeg i današnjeg trgovanja dionicama Ine na Zagrebačkoj burzi nije bilo manipulacija i usklađenog djelovanja', izjavio je Ante Samodol.

Pročitajte i ovo Ina: Ilustracija - 2 VEČER UOČI SASTANKA Objavljeni važni dokumenti o ugovorima Hrvatske i MOL-a: Sastaje se Savjet za Inu Slika nije dostupna Nakon megaafere Član Uprave Ine dao ostavku: Bio je direktor korporativnih usluga, kasnije prešao u MOL grupu

Predsjednik Uprave Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) Ante Samodol komentirao je tvrdnje glasnogovornika mađarskog MOL-a po kojima su jučerašnje i današnje transakcije dionicama Ine na Zagrebačkoj burzi netransparentne, nepoštene, nejasne i neprijateljske prema MOL-u.

>> MOL: Otkup dionica Ine je neprijateljski i prikriven!

>> Kakvu igru igra MOL s ponudom dionica?

Samodol je napomenuo kako iz MOL-a nitko nije kontaktirao Hanfu te rekao da u trgovanju Ininim dionicama nije bilo manipulacija ni usklađenog djelovanja jer se nije dogodilo da jedan fond kupuje, a drugi prodaje s ciljem održavanja cijene i stvaranja privida trgovanja.

'Pored toga, fondovi nisu sprječavali druge investitore da kupuju i prodaju dionice tako što bi spuštali ili dizali cijenu dionice i branili pristup tržištu', kaže Samodol.

Komentirajući ocjene MOL-a da je riječ o špekulativnom djelovanju, Samodol ističe da je špekulacija 'apsolutno dozvoljena na burzi, a manipulacija ne'.

Međutim, ako je MOL na bilo koji način slao poruke sudionicima tržišta koje izlaze izvan okvira njegove privatne ponude za kupnju slobodno izlistanih dionica Ine, on manipulira tržištem i u debelom je prekršaju Zakona o tržištu kapitala, upozorava Samodol. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene