U popodnevnim satima počeo je pretres kuće Hrvoja Balenta, osumnjičenog u akciji Agrokor. Pretres je završio nešto poslije 19 sati.


Završio je pretres kuće Hrvoja i Ive Balent. Pretresi u Kulmerovim dvorima koji su se sastojali od nekoliko objekata, među kojima je i kuća supružnika Balent, počeli su u ponedjeljak i završili u četvrtak navečer. Njihova je kuća tek danas došla na red, i to tek u 14 sati.

Završen je pretres zadnje četvrte kuće koliko ih ima u Kulmerovim dvorima. Od odvjetnika doznajemo da ništa značajnije nije pronađeno, ništa što bi moglo biti važno za pravosudni postupak. To je očekivano jer prošlo je četiri, pet mjeseci od kad je buknula najveća afera u hrvatskom gospodarstvu. Bilo je potpuno dovoljno vremena, ukoliko i postoje neki sumnjivi papiri, da se oni sklone.

Razlog je jednostavan. Balentov odvjetnik Nikola Mandić imao je obaveze, ročište na Županijskom sudu, pa policija nije mogla bez nazočnosti odvjetnika započeti taj pretres.

Vezani članci Optužno vijeće o aferi Agrokor - 3 Optužno vijeće provjerava navode o nezakonitom vještačenju oko Agrokora, Todorić se obrušio na Plenkovića Nikola Grmoja (Dnevnik.hr) Grmoja odgovorio Todoriću: Koncern je bio žestoko zadužen i to je vaša odgovornost

U prethodna tri pretresa kuća u obitelji Todorić ništa nije pronađeno. Očekuje se da ni ovdje neće biti nikakvih spektakularnih materijalnih dokaza. Hrvoje Balent, koji je u srijedu navečer izašao iz Remetinca, nalazi se u svojoj kući u kojoj je u tijeku pretres.

Svi se i dalje pitaju što će biti s Ivicom Todorićem. Dobili smo i službeno očitovanje, reakciju iz Državnog odvjetništva. Oni kažu da sve rade u skladu sa zakonom i u skladu sa zakonskim propisanim vremenskim rokovima i da će pravodobno obavijestiti javnost o čemu se radi, što se događa.

 

Ali tu je stvar pravno prilično jednostavna. Naime, sinoć je donesena odluka da se Ivici Todoriću odredi istražni zatvor. Njegovi odvjetnici imaju pravo na žalbu. Rok žalbe je tri dana.

Nakon što sud odluči o toj žalbi i odluka postane pravomoćna, ako potvrde ovakvu odluku o istražnom zatvoru, onda se raspisuje tjeralica, najprije europski uhidbeni nalog, a potom i međunarodna tjeralica, ovisno o zemlji u kojoj se Ivica Todorić nalazi.

Nitko ne spominje njegova drugog sina. Sad svi govore kad će doći Ante Todorić koji će po dolasku u Zagreb morati dati iskaz istražiteljima Županijskog državnog odvjetništva. Čekamo zadnje informacije što se danas dogodilo na ovom pretresu koji u Kulmerovim dvorima traje već treći dan.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr