Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'U tijeku natječaj za 1.200 policajaca i 250 kriminalista'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin u Sisku je izjavio da je u tijeku natječaj za prijam 1.200 novih policajaca srednje stručne spreme, 250 kriminalista više i visoke stručne spreme, te stotinjak ljudi raznih zanimanja, od informatičara do ekonomista i pravnika.

Kako je objasnio Kirin, u tijeku je reorganizacija MUP-a u kojoj će se napraviti nova sistematizacija radnih mjesta, jer je postojeća napravljena prije 20-ak godina i ne odgovara sadašnjim potrebama.

Pročitajte i ovo Screenshot I kad te probude usred noći... Slab potres pogodio sisačko područje, građani: "Di si lipa, di si radosti" Nesreća u Sisku - 3 Žena poginula na mjestu Poznati detalji stravične nesreće u Sisku: "Auto je totalka, čak je motor ispao"

Intenzivno se, po ministrovim riječima, "radi na prekvalifikaciji i prijamu novih službenika kako bi se popunila slobodna radna mjesta i kako bi se MUP kadrovski ekipirao za ispunjavanje svojih policijskih zadaća".

Najavio je da će se povećati broj službenika u graničnoj policiji, u skladu s Schengenskim planom.

Tijekom boravka u Sisku ministar Kirin je naveo da je "MUP ove godine osigurao sredstva za izgradnju triju novih objekata policijskih uprava, i to slavonsko-brodske, sisačko-moslavačke i virovitičko-podravske, koje su u najlošijem stanju, te dvaju novih objekata policijskih postaja u Imotskom i Našicama".

Najavio je da će "u rujnu po modelu javno-privatnog partnerstva početi izgradnja novog objekta PU sisačko-moslavačke u Tomislavovoj ulici, iza sadašnje zgrade Policijske postaje Sisak, čija je predračunska vrijednost 60 milijuna kuna".

MUP će, rekao je ministar, pokrenuti nekoliko modela izgradnje stanova za stambeno zbrinjavanje policijskih službenika i namještenika, te tzv. kadrovske stanove.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene