Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svjetski gospodarski forum

Okupila se svjetska politička i poslovna elita: Razgovore vode daleko od očiju javnosti

Aktualno Galerija Okupila se politička elita - 1 Okupila se politička elita - 1 Foto: DNEVNIK.hr Okupila se politička elita - 2 Okupila se politička elita - 2 Foto: DNEVNIK.hr Okupila se politička elita - 3 Okupila se politička elita - 3 Foto: DNEVNIK.hr Okupila se politička elita - 4 Okupila se politička elita - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Okupila se politička elita - 5 Galerija 1/5 >>
Sve brojnije krize u svijetu na dnevnom su redu Svjetskog gospodarskog foruma. Politička i poslovna elita u Davosu traži odgovore na goruća globalna pitanja.

 

Iranski ministar vanjskih poslova jedan je od sudionika Svjetskog gospodarskog foruma u Davosu. Ni on, ni pakistanski premijer, za novinare nisu bili raspoloženi.

Svjetska politička i poslovna elita u Davosu razgovore vodi daleko od očiju javnosti. Najvažnije je da razgovora ima, jer neki su očito zaboravili da bez razgovora, nema ni dogovora.

Pročitajte i ovo Policija ispituje vlasnika Drava International Ispitan vlasnik Drave Internacional Novi detalji katastrofalnog požara na istoku Hrvatske: "Onako kako je buknuo sigurno ne nastaje prirodnim putem već pod nekim drugim okolnostima''

"Geopolitičke podjele nas sprječavaju da se okupimo oko globalnih rješenja za globalne izazove. Nije ni čudo da ljudi posvuda gube vjeru u vlade, institucije, financijske i ekonomske sustave", rekao je Antonio Guterres, glavni tajnik UN-a.

Svijet je rastrgan, rekao je papa Franjo, pozivajući sve u Davosu da gledaju dalje od profita. Ima li nade za smirivanje žarišta, za primirje, primjerice u Ukrajini?

Pročitajte i ovo Kolinda Kolar, predsj. Obiteljskog odjela OGS-a u Zagrebu Za Dnevnik Nove TV Sutkinja objasnila što od ponedjeljka očekuje građane i poručila: "Za ovo je odgovorna isključivo Vlada"

"U ovom trenutku ja to ne vidim. Uvijek smo za to otvoreni, to čekamo, jer više od bilo koga drugoga to žele Ukrajinci. No, mora postojati spremnost da se Rusija angažira, da pregovara", poručio je Antony Blinken, američki državni tajnik.

Više pogledajte u priloženom videozapisu. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene