Obavijesti Video Pretražite Navigacija
0,3 posto

U srpnju MANJE turista nego prošle godine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon pada broja turista u lipnju, i srpanj bilježi minuse.

Podaci Državnog zavoda za statistiku pokazuju kako je u srpnju došlo 0,3 posto manje gostiju nego u istom razdoblju prošle godine. Ovakav pad suprotan je podacima Ministarstva turizma, prema kojima je u tom mjesecu zabilježen rast od 1,6 posto.

Pročitajte i ovo Vrućine - 11 Hrvatska među najposjećenijima Turističke brojke cvjetaju, ali nije sve tako savršeno: "To je problem s kojim se moramo suočiti u budućnosti" Turisti Smještaji skoro popunjeni Brojni turisti pohrlili u Hrvatsku na doček Nove godine: "Očekujemo da ćemo premašiti prošlogišnju brojku"

Iz Ministarstva objašnjavaju kako se razlika krije u broju nekomercijalnih gostiju, odnosno onih članova obitelj i prijatelja iz inozemstva za koje se plaća boravišna pristojba. Njihovi podaci obuhvaćaju i broj takvih gostiju, dok oni iz Zavoda za statistiku ne.

>> Sjajna formula za turizam u Petrinji!

Barbara je vlasnica turističke agencije u Puli već deset godina. Njezina ovogodišnja iskustva potvrđuju brojke Zavoda za statistiku. '3 posto je bilo manje gostiju, ali isti broj noćenja', rekla je. Sličnu situaciju potvrđuju i u opatijskim turističkim agencijama.

'Podaci su što se tiče dolazaka nešto malo manji, svega jedan i pol posto, a što se tiče noćenja to je dosta više', rekao je Marko Mogarević iz Opatije. 

Od siječnja do srpnja posjetilo nas je više gostiju nego lani. Prema Ministarstvu, njih četiri posto, a prema Zavodu - upola manje. Konkretan uspjeh sezone ipak doznat ćemo kada se izračuna koliko su svi gosti potrošili.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene