Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sjajnu formulu za turizam, kakav djeca obožavaju otkrili su u okolici Petrinje! U 400 godina staroj korablji jeleni jedu iz ruke, a klokani trče oko vas.


Na šest hektara zemljišta u blizini Petrinje, vlasnik Božo uzgaja više od 30 vrsta životinja. Ipak, starosjedioci posjeda su jeleni. 'Oduševljeni su jelenima, srnom, jer rijetko gdje možete ovakvo što doživjeti. Djeca ih mogu hraniti', kaže Božo Tišinić, vlasnik zemljišta.

Vezani članci Turizam, ilustracija I prije nego je ministrica to najavila, neki hoteli već su uveli korona testove: "Oni su besplatni za naše goste" Hrana na ljetovanju (Foto: thechive.com) - 6 Htjeli su samo pojesti nešto domaće na ljetovanju, a poslužene su im čudnovate kreacije

Nisu opasni ni klokani, koji su na imanju prava atrakcija. 'Ljudi ne mogu vjerovati da su klokani na ovom našem području, osobito u zimi, kad dođu na minus 10 ili 15, onda se najviše čude', kaže Božo.

>> Ovdje zabave i veselja ne nedostaje

Čude se turisti i divljoj svinji Juli, koja na gazdinu zapovijed glumi da je mrtva. Nakon obilaska egzotičnih životinja, najbolje se odmoriti u tradicijskoj kući. 'Korablja, koja je nazvana kao kuća, kao lađa koja može u nekim uvjetima i zaploviti', objašnjava Božo.

Posavska kuća ili, kako je ovdje nazivaju, korablja izgrađena je od hrastovih greda, a procjenjuje se da je stara i više od 400 godina.

Domaće delicije nezaobilazan su dio posjeta Tišinićima. 'Puno je specijaliteta, kod nas je korabljina kotlovina, umak od divljači, srnetina, veprovina, jelen sa domaćim tijestom, to je sve u povrću, veliki specijalitet', kaže Alen Tišinić.

Životinjama koje jedu iz ruke, ukusnom hranom, ali i kućom koja može zaploviti, oduševljeni su i turisti. Broj poklonika ovakvog turizma raste. Iako ne tako popularna, ovakva imanja odmor su za dušu i tijelo.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.