Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bandićeva smrt

U srijedu u Zagrebu Dan žalosti: Zastave na pola koplja i bez glazbe na javnim mjestima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Grada su utorak objavili kako će na dan sahrane u Zagrebu biti proglašen Dan žalosti.

"U povodu iznenadne smrti gradonačelnika Grada Zagreba, gospodina Milana Bandića, koji je svojim dugogodišnjim nesebičnim radom na čelu Grada Zagreba trajno doprinio razvoju Grada i boljitku života svih građana Grada Zagreba, zamjenica gradonačelnika koja obnaša dužnost gradonačelnika Grada Zagreba dr. sc. Jelena Pavičić Vukičević proglašava srijedu 3. ožujka 2021. Danom žalosti na području Grada Zagreba", stoji u priopćenju.

Dan žalosti obilježit će se spuštanjem zastava na pola koplja i isticanjem crnih zastava na objektima u kojima su smještena gradska upravna tijela, Gradska skupština Grada Zagreba, tijela mjesne samouprave, trgovačka društva i ustanove kojima je Grad Zagreb vlasnik ili osnivač.

"Na Dan žalosti neće se održavati priredbe zabavnog karaktera, a glazba koja će se emitirati na javnim mjestima trebala bi biti primjerena Danu žalosti.
Pravne osobe koje obavljaju televizijsku i radijsku djelatnost na području Grada Zagreba svoje programe trebale bi prilagoditi obilježavanju Dana žalosti", dodaju. 

Objavili su i da će od srijede autobusna linija 106 na relaciji Kaptol-Mirogoj-Krematorij. ''Za građane izvan Zagreba, koji također imaju želju posjetiti Gradsko groblje Mirogoj i odati posljednju počast našem preminulom gradonačelniku, organiziran je prijevoz s istočnog parkirališta Zagrebačkog velesajma do groblja Mirogoj'', kažu iz Grada.

Milan Bandić preminuo je u noći na nedjelju u 66. godini. Pokopat će ga na Mirogoju, u srijedu u 12 sati, ne u Aleji velikana, kako se isprva špekuliralo, već među građanima, blizu Zida boli. 

Pročitajte i ovo Milan Bandić Utorak u 11 sati Stigao i službeni program: Zna se tko drži govore, a što će izvesti Zagrebačka filharmonija

Pročitajte i ovo Pavle Kalinić tko poslije bandića Pavle Kalinić otkrio koga bi volio vidjeti na čelu Zagreba nakon izbora, državni vrh pozvao na komemoraciju Bandiću

Iz Grada su naveli kako će se poštovati sve epidemiološke mjere. Zamolili su građane i da umjesto kupovine cvijeća i svijeća uplate donaciju Zagrebačkoj zakladi za pomoć osobama oboljelima od cerebrovaskularnih bolesti, čiji je zakladnik i upravitelj bio upravo preminuli Milan Bandić.

Na ispraćaju će klapa pjevati Bandićevu omiljenu pjesmu "Na omiškoj stini".

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene