Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pod punom opremom, na temepraturi višoj od 30 stupnjeva, pokazali su vještine preživljavanja u moru.


U Splitu je u utorak 28 kadeta iz Hrvatske, SAD-a i Poljske sudjelovalo na tečaju za borbenog plivača.

Pod punom opremom, na temepraturi višoj od 30 stupnjeva, pokazali su vještine preživljavanja u moru. Tečaj za borbenog plivača održan je u sklopu splitske Vojarne Sveti Nikola.

'Svake godine kada naši kadeti prođu akademski dio godine u ljetnom dijelu postoje vojni kampovi. A pridruže im se i kolege izvana. Evo ove godine imamo američke već četvrtu godinu zaredom i po prvi put poljske kadete', kazao je bojnik Tomislav Kasumović, zapovjednik kadetske bojne Hrvatskog vojnog učilišta.

Vezani članci Daša Dragnić, Ante Pranić i Ante Renić Posljednje obraćanje javnosti kandidata Koalicije ZA u Splitu: "Dalmacijom su zapuhali snažni vjetrovi promjena" Lokalni izbori, ilustracija Hrvatska izlazi na birališta: Bitka za čelne pozicije na lokalnim izborima je počela

SRBIJA ILI HRVATSKA? Tko su gospodari neba u regiji?

Preživljavanje u moru, svladavanje prepreka poput veslanja i plivanja, plivanje s oružjem, desant na obalu i upad na neprijateljsko područje.

Tečaj su proveli Vojno učilište, Ratna mornarica i Zapovjedništvo specijalnih snaga. Četrnaest kadeta iz Hrvatske, osam iz Amerike i šest iz Poljske, uspješno su obavili svoj zadatak!
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook