Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pripreme za jesen

U sklopu Aktivne Hrvatske pokrenule se sve generacije: ''Za početak bi bilo dobro samo krenuti se kretati"

Ljeto je pri kraju, aktivnosti na otvorenom se smanjuju, a mi se pripremamo za jesenski način života. Loše vrijeme donosi nam i manje kretanja, ali ako želimo sačuvati zdravlje, moramo biti - aktivni. Upravo je to poruka devete sezone edukativnog projekta Aktivna Hrvatska.

Više od sto vježbača na zagrebačkim fontanama okupilo se s jednim ciljem - potaknuti sve da se aktiviraju, izvijestila je reporterka Ena Dumenčić u Dnevniku Nove TV. Trenirale su sve generacije.

''Za početak bi bi bilo dobro samo se krenuti kretati. Znači - hodanje, ili izbaciti automobil, početi više voziti bicikl, rolati se, družiti se vani s ljudima'', pojasnio je trener Patrik Kramarić.

Ovo je prvi veliki grupni trening Aktivne Hrvatske nakon dvije godine. Osim za tijelo, aktivnost je važna i za mentalno zdravlje. ''Ako radimo samo na tijelu, a um zapostavimo, ajmo reći da smo 50-50 posto truda uložili'', ističe Ana Čerenšek, mentalna trenerica i psihologinja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SVAKA AKTIVNOST JE DOBRA Hodanje ili trčanje? Prednosti i nedostaci koji će vam pomoći u odabiru najbolje opcije

Pročitajte i ovo Plivanje ISKORISTITE SVAKU PRILIKU Deset razloga zbog kojih je plivanje najbolji izbor baš za svakoga

Trening i pravilna prehrana neodvojivi su za dobro zdravlje. Budući da nas uskoro očekuje jesen i sjedilački način života - bitno je da očuvamo zdravlje i jednostavno - počnemo.

 

Više o Aktivnoj Hrvatskoj pogledajte u videu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 


 



 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene