Obavijesti Video Pretražite Navigacija
303. Alka

U Sinju se slavilo dugo u noć: Razgovarali smo i s djevojkom slavodobitnika Alke Josipa Čačije

Ena, djevojka alkara Josipa Čačije (Dnevnik.hr)
Ena, djevojka alkara Josipa Čačije (Dnevnik.hr)
Aktualno Galerija Josip Čačija (Dnevnik.hr) Josip Čačija (Dnevnik.hr) +0 Ena, djevojka alkara Josipa Čačije (Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Završene su 303. alkarske svečanosti. Na svečanim tribinama trkališta u nedjelju navečer su bili predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, premijer Andrej Plenković i brojni ministri, a ovacije su upućene nogometnom izborniku Zlatku Daliću.

Najveća čast pripada slavodobitniku, a to je ove godine 34-godišnji alkar Josip Čačija, čiji je otac također bio dugogodišnji alkar. Slavilo se do kasno u noć.

Pročitajte i ovo Ivan Nasić, tajnik Viteškog alkarskog društva Završila utrka Proglašen slavodobitnik Sinjske alke: "On je najtrofejniji od trenutno aktivnih alkara" Anđela Domazet-Lošo Bara, Čoja, Alka Započele alkarske svečanosti u Sinju! Doznajte i tko je 308. pobjednik Bare

Od 17 biranih alkara on je presudio 303. Alku. ''Još mi nije jasno skroz, ali mogu reći da sam prezadovoljan. Sto sam kila lakši, sve je prošlo. Zadnjih mjeseci smo trenirali po polju, po cijele dane konj, konj, konj'', rekao je Čačija.

U obiteljskoj kući na glavnoj sinjskoj ulici okupili su se rođaci. Sreća je bila velika. Otac pobjednika bio je dugogodišnji alkarski momak. ''Gospe nas je uslišila s neba'', rekao je njegov otac Miro Čačija.

Josip je elektrotehničar i ronilac u Hrvatskoj ratnoj mornarici. Nije oženjen, a djevojka Ena zadnjih dana prednost je morala dati Alci. ''To je njegova pobjeda. Ja sam ponosna. Zadnja tri dana rekao je da mu ne dolazim. Kaže - treba mu koncentracija'', rekla je Ena.

Sinoć su sinjske ulice i trgovi bili puni. U čast pobjednika održana je svečana večera u Alkarskim dvorima.

Nogometni izbornik Dalić dobio je pljesak na trkalištu, a kasnije se neumorno slikao s malim Sinjanima. Predsjednica je istaknula koliko je iseljavanje i mali broj rođenih poguban za Hrvatsku i Sinj. Ali uz lijepe riječi trebat će kraju uz rijeku Cetinu i vrlo konkretnih političkih poteza da bi ovdje sutra rasli neki novi alkari.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene