Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sjednica Predsjedništva

U SDP-u se lome koplja oko unutarstranačkih izbora: Spominje se ime jedne osobe koja bi danas mogla najaviti kandidaturu za šefa

Aktualno Galerija Barbara Štrbac - 1 Barbara Štrbac - 1 Foto: DNEVNIK.hr Barbara Štrbac - 2 Barbara Štrbac - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Barbara Štrbac - 3 Galerija 1/3 >>
U SDP-u se lome koplja oko datuma unutarstranačkih izbora .

U središnjici SDP-a zasjeda Predsjedništvo stranke nakon jučerašnje objave Peđe Grbina da se više neće kandidirati za mjesto šefa stranke.

"Na sjednici Predsjedništva se već više od dva lome koplja oko toga kada će se održati izbori. Zasad znamo da postoje dvije struje. Jedna želi izbore čim prije, već negdje sredinom srpnja. Glavni argument je da nema smisla da se unutarstranačko rublje razvlači po medijima i da to bude tema kada se spomene SDP", s terena je izvijestila reporterka Dnevnika Nove TV Barbara Štrbac.

"Druga struja smatra da to treba biti tek na jesen da bi svi potencijalni kandidati imali vremena pripremiti kandidature i odraditi kampanju ako misle da je to potrebno", dodala je.

Pročitajte i ovo Sanja Vištica i Oliver Ojdanić - 4 Traumatično iskustvo Psihijatar o slučaju muškarca koji se zapalio na Markovu trgu: "Vrijeme i mjesto ovog čina definitivno govore još nešto..."

Argument prve struje je i da će na jesen početi i kampanja za predsjedničke izbore i da nema smisla da se u tom trenutku SDP bavi samim sobom.

"Očekuje se da će se oko svega dogovoriti, a sve to treba potvrditi Glavni odbor, koji bi trebao zasjesti na krajem mjeseca. Očekuje se i da će neki od kandidata danas najaviti svoju kandidaturu, a jedan od njih je i Siniša Hajdaš Dončić", zaključila je Štrbac.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene