Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traumatično iskustvo

Psihijatar o slučaju muškarca koji se zapalio na Markovu trgu: "Vrijeme i mjesto ovog čina definitivno govore još nešto..."

Aktualno Galerija Sanja Vištica i Oliver Ojdanić - 4 Sanja Vištica i Oliver Ojdanić - 4 Foto: DNEVNIK.hr Sanja Vištica i Oliver Ojdanić - 2 Sanja Vištica i Oliver Ojdanić - 2 Foto: DNEVNIK.hr Sanja Vištica i Oliver Ojdanić - 3 Sanja Vištica i Oliver Ojdanić - 3 Foto: DNEVNIK.hr Sanja Vištica i Oliver Ojdanić - 1 Sanja Vištica i Oliver Ojdanić - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Psihološka pomoć Galerija 1/5 >>
Psihijatar Oliver Ojdanić komentirao je tragičan slučaj muškarca koji se zapalio pred zgradom Vlade.

Ispred zgrade Vlade na Markovu trgu u utorak ujutro muškarac se polio benzinom i zapalio. Trenutačno se nalazi u Centru za liječenje opeklina u Traumatološkoj bolnici. 

Za Dnevnik Nove TV psihijatar Oliver Ojdanić reporterki Dnevnika Nove TV Sanji Vištici rekao je što može biti okidač za takav čin. 

"Kada osoba počini pokušaj suicida vjerojatno postoji neki okidač, ali kada imamo ovakvu nekakvu priču, sigurno je riječ o dubljoj patologiji", rekao je Ojdanić te nadodao da će se tek završetkom istrage moći ustvrditi o čemu je točno bila riječ.

Psihijatar je komentirao i mogućnost da je ovaj čin bio politički izazvan. 

"Vrijeme i mjesto kao i način na koji je to počinjeno definitivno govore još nešto, a što je u pozadini svega toga ponovno možemo znati tek nakon istage", rekao je Ojdanić. 

Pročitajte i ovo Ilustracija traže se motivi Kolega muškarca koji se zapalio na Markovu trgu: "Bio je uvijek dobre volje, jedino znam da je imao..."

Reporterka ga je potom upitala pamti li slične događaje.

"Osobno ne pamtim ovakve slučajeve. Mogu se samo referirati na studenta medicine Jana Palacha, koji je 1968. godine počinio u ime prosvjeda suicid na ovakav način zbog intervencije u Čehoslovačkoj", objasnio je Ojdanić. 

Posebna pozornost morat će se posvetiti očevicima ovog događaja, kao i obitelji stradalog. 

"Bilo bi dobro s njima obaviti razgovore i poručiti im da se jave svojim liječnicima ili psihijatrima. To je traumatično iskustvo", rekao je Ojdanić. 

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Završen koalicijski sastanak Premijer Plenković nakon užasa na Markovu trgu: "Izražavam žaljenje zbog ovog tragičnog događaja"

Suicidalne i depresivne osobe u Hrvatskoj savjetodavnu pomoć mogu dobiti na više mjesta, a postoji i nekoliko telefonskih brojeva na kojima je moguće zatražiti psihološku pomoć.

Ako se vi ili netko vama blizak suočavate sa psihičkim poteškoćama, nemojte se ustručavati pitati za pomoć. Jer, nemojte zaboraviti, da nikada niste sami!

Centar za krizna stanja i prevenciju suicida: 01 2376 335 (0 do 24)

Plavi telefon: 01/4833 888 (plavi-telefon@zg.t-com.hr)

Psihološki centar TESA: 01/4828 888 (psiho.pomoc@tesa.hr)

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene