Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napeti početak

Grmoja iživcirao predsjednika Sabora i zaradio opomenu: "Prestanite se derati na mene!"; "Ne, prestanite se Vi derati!"

Nikola Grmoja i Gordan Jandroković (Foto: Pixell)
Nikola Grmoja i Gordan Jandroković (Foto: Pixell) Foto: Pixell
Mostov zastupnik Nikola Grmoja upozorio je u srijedu, na početku saborskog zasjedanja, na velike probleme u otkupu voća i povrća u dolini Neretve te pozvao resornog ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića da dođe u Hrvatski sabor i kaže što se poduzima po tom pitanju.

Praktično prijeti pobuna poljoprivrednika i njihov izlazak na cestu, ustvrdio je Grmoja, tražeći stanku kako bi se Klub Mosta konzultirao o tom pitanju, na što ga je predsjednik Sabora Gordan Jandroković upozorio da krši Poslovnik, jer se stanka može tražiti samo na temu dnevnog reda, a poljoprivreda to danas nije.

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković kako diše tržište Jandroković o preseljenju Sabora: "Točno je, selimo se na tu lokaciju" Slika nije dostupna dva dana zabrane VIDEO Grmoja se pravio grbav pa ga Jandroković izbacio: "Dobro sam prošao, mogao sam biti i uhićen"

Na Grmojino dovikivanje iz saborske klupe, predsjednik Sabora Jandroković uzvratio je: "Prestanite se derati na mene", a Grmoja odgovorio: "Prestanite Vi na mene", te zaradio opomenu.

Prije toga, Mostov je zastupnik rekao kako situaciju neretvanskim poljoprivrednicima otežava prevelik uvoz, činjenica da se otkupljivači ponašaju kako ne bi trebali, da se ne poštuje, odnosno zaobilazi se Zakon o sprječavanju nepoštene trgovačke prakse.

"Stanje je katastrofalno i loše", izjavio je Grmoja tvrdeći da institucije ne poduzimaju ništa kako bi zaštitile poljoprivrednike.

Ako se ovako nastavi, uništit će se hrvatska poljoprivreda, ljudi će se još više iseljavati, rekao je Grmoja, nakon čega je Jandroković ipak odobrio stanku. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene