I danas je sabornica bila gotovo prazna. Raspravljalo se o rebalansu proračuna, no ministar financija Zdravko Marić, nažalost već uobičajeno, branio ga je tek pred šačicom zastupnika.

Galerija


Saborski zastupnici svoju neaktivnost uglavnom pravdaju s mnogo posla izvan sabornice, a žale se i na to da je novi poslovnik umrtvio raspravu.

Vezani članci Sabor, ilustracija Sabor: Žene potplaćene u odnosu prema muškarcima i češće rade na određeno vrijeme Hrvatski sabor, ilustracija Sabor obilježava svoj dan: Spomendan omekšao i predsjednika Milanovića, oglasio se na Facebooku

Bez obzira na broj zastupnika u sabornici, mjesečno tek nešto više od dvadesetak zastupnika plati kaznu zbog nedolaska.

''Jutros kad sam došla, došla sam u kaputu, i kad sam vidjela sabornicu u kojoj je bilo desetak ljudi, mene je uhvatila tuga, nemir, jad, razočaranje'', rekla je Anka Mrak Taritaš, predsjednica Glasa.

''Oni koji su tu isto ne profitiraju, ispada da se samo svađaju'', kaže Nikola Grmoja, saborski zastupnik Mosta.

''Jedan prosječni zastupnik svakako ne radi koliko bi trebao raditi. To se vidi na kraju krajeva i na odborima i na sjednici. Mi smo jedan od aktivnijih, ako ne i najaktivniji klub'', rekao je Ivan Vilibor Sinčić, predsjednik Živog zida.