Obavijesti Video Pretražite Navigacija
glavna tema dana

Popis stanovništva glavna tema u Saboru: "Ja sam uvjeren da stanovnika ima i manje od ovoga"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Objavjeni rezultati popisa stanovništva tema su brojnih javnih raspava, a nisu se zaobišli ni na sjednici Hrvatskog sabora u petak.

Rezultati popisa stanovništva komentirali su se u petak i u Saboru.

"Ja sam uvjeren da stanovnika u republici Hrvatskoj ima manje nego što govori ovaj popis, a da ovo sve što je odrađeno, da nije odrađeno na adekvatan način", kazao je Mostov Nikola Grmoja.

Pročitajte i ovo Mijo Šuto PAO BROJ KATOLIKA Načelnik Zmijavaca o rezultatima popisa stanovništva: "Bio sam siguran da je došlo do nekakve pogreške, što se na kraju ispostavilo točnim"

Pročitajte i ovo Popis stanovništva 2021. - 1 DRŽAVNI ZAVOD ZA STATISTIKU Pogledajte tko još uvijek živi u Hrvatskoj: Objavljeni su konačni rezultati Popisa 2021.

Vesna Vučemilović iz Kluba zastupnika Hrvatskih suverenista istaknula je kako "trebamo postaviti pitanje zašto mi imamo 3 milijuna i 600 tisuća birača? Kakav je to registar birača? 3 milijuna i 800 tisuća stanovnika i 3 milijuna i 600 tisuća birača, pa to nema nigdje", naglasila je Vučemilović u Saboru.

"Vidite, dovodi se u pitanje ovaj popis stanovništva. Pa onda neki dovode u pitanje i prošli popis stanovništva", nadovezao se Bojan Glavašević iz Kluba zastupnika Zeleno-lijevog bloka. "Tako možemo svaki popis stanovništva dovesti u pitanje, a to je tim lakše ako postoje ozbiljne metodološke zamjerke, a na ovaj nažalost postoje".

Državni zavod za statistiku objavio je u četvrtak konačne rezultate Popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. godine o ukupnom stanovništvu prema spolu i starosti te etno-kulturalnim obilježjima stanovništva.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene