Obavijesti Video Pretražite Navigacija
RASTEREĆENJE GRAĐANA

Izglasane izmjene zakona o PDV-u! Zakon bi trebao pomoći građanima s plaćanjem sve većih računa za energente

Hrvatski sabor izglasao je u petak većinom glasova - sa 118 glasova za i 11 suzdržanih - izmjene Zakona o porezu na dodanu vrijednost koje donose daljnje porezno rasterećenje i ublažavanje rasta cijena s kojim su suočeni građani i gospodarstvo.

Izmjenama se snižava stopa PDV-a na pet posto za isporuku grijanja iz toplinskih stanica, te isporuka ogrjevnog drva, peleta, briketa i sječke. Uvodi se stopa PDV-a od nula posto za isporuku i ugradnju solarnih ploča na privatne stambene objekte, prostore za stanovanje te javne i druge zgrade.

Objedinjeno je većinom izglasan i paket izmjena 62 zakona radi pune prilagodbe hrvatskog zakonodavstva uvođenju eura. Izmjenama se tako odredbe u kojima su novčane kazne izražene u kunama mijenjaju u eure.

Nikola Grmoja (Most) prigovorio je što se u vrijeme najveće krize i inflacije mijenja 900 zakona "radi ambicije jednog čovjeka i njegove buduće sinekure".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna grmoja vs. zekanović VIDEO Žestoka svađa u Saboru: "Imali ste glupana...", "Ako se ja zaletim prema vama, neće biti Pupovca da vas brani"

"A kada se treba obračunati s korupcijom i urediti društvo nema vas nigdje", poručio je Grmoja vladajućima i najavio saslušanja na saborskom Antikorupcijskom vijeću članova uprave i Nadzornog odbora INA-e, te ministara.

"Želim uputiti poziv lopovu kojeg ste imenovali u Hrvatsku narodnu banku", kazao je Grmoja misleći na bivšeg ministra gospodarstva Tomislava Ćorića.

Pročitajte i ovo Nikola Grmoja O AFERI U INI Grmoja za Dnevnik Nove TV: "Imam neke potvrde određenih članova Uprave koji su spremni doći svjedočiti na Antikorupcijskom vijeću"

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković prekinuo je izlaganje Grmoje poručivši mu da ne može nazivati lopovom osobu koja nema nikakvu presudu i koja nije prisutna. "Molim birajte riječi", apelirao je Jandroković.

Uključio se i Miro Bulj (Most) kazavši "ako je netko lopov onda je lopov" i da ne može nitko narediti što će govoriti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene