Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uoči Dana žena

Prvi "ženski" semafor zasvijetlio u Rijeci!

\
\"Ženski semafor\" (Foto: MojaRijeka.hr) Foto: MojaRijeka.hr
Rijeka je postala prvi grad u Hrvatskoj koji je dobio "ženske semafore", kao dio programa koji SOS Rijeka priprema u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana žena – 8. ožujka.

Na semaforu kod Palače Modello klasični muški lik pješaka zamijenjen je ženskim, a do Međunarodnog dana žena, siluete u haljinicama pješacima će svijetliti na ukupno pet semafora na prijelazima u Adamićevoj ulici, prenosi Mojarijeka.hr

Pročitajte i ovo Ilustracija Tužan kraj potrage Tragedija u Londonu: Dječak nestao iz kuće, pronađen u rijeci Temzi LIječnički tim tijekom operacije Izvedena rijetka transplantacija Veliki uspjeh riječkog KBC-a, muškarcu presadili bubrege bebe: "Malobrojni to mogu izvesti"

Inicijativu je pokrenula Udruga SOS Rijeka - centar za nenasilje i ljudska prava, a koordinatorica i savjetnica za pravna pitanja Udruge Dunja Roić istaknula je kako se postavljanjem "ženskih" semafora nastoje smanjiti nesvjesne predrasude koje podržavaju spolne stereotipe i promovirati jednakost, za koju je Rijeka uvijek bila otvoren grad", kaže.

Napominje kako je ideja nastala po uzoru na pozitivnu praksu i u drugim europskim gradovima.

"Ove godine s udrugom PaRiter organizirat ćemo već tradicionalni Noćni marš za ženska i ljudska prava, popraćen edukativno-informativnim sadržajem - interaktivnom kartom Rijeke s označenim ulicama koje nose ime po ženskoj osobi, a u sklopu programa "Upoznajmo svoj grad da bismo ga više voljeli" Centra za tehničku kulturu Rijeka planiramo i svojevrsnu "ženska šetnju" tim ulicama“, najavila je Dunja Roić.

U pripremi je i koncert, a detalji će biti objavljeni uskoro.

Aktualno Marko Perković Thompson na Facebooku fanove pozdravio sa "Za dom spremni" +0 Facebook stranica M. P. Thompsona (Screenshot: Facebook) Hrvatska Marko Perković Thompson na Facebooku fanove pozdravio sa "Za dom spremni" 1/1 >>


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene