Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U povodu uhićenja Rašete ravnatelj USKOK-a sastao se sa srpskim tužiteljima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U povodu nedavnog uhićenja 23-godišnjeg Strahinje Rašete u Beogradu, jednog od sudionika razbojništva u Hrvatskoj pošti u Splitu, ravnatelj USKOK-a Dinko Cvitan danas se u Šapcu sastao sa srpskim tužiteljima radi razmijene i analize podataka, izvijestilo je Državno odvjetništvo RH.

Srpska policija je u noći s 27. na 28. lipnja u Beogradu uhitila Rašetu kojeg Okružno tužilaštvo u Šapcu tereti za pokušaj ubojstva u Sarajevu.

Pročitajte i ovo Kazna za parkiranje Pula 15 eura Bizaran slučaj u Puli: Županijski tužitelj pod istragom zbog kazne za parkiranje Državno odvjetništvo Republike Hrvatske - 2 Zlouporaba položaja i ovlasti USKOK pokrenuo istragu protiv zamjenice općinskog državnog odvjetnika u Zagrebu

USKOK je protiv Rašete i još sedmorice osumnjičenika u svibnju podnio istražni zahtjev splitskom Županijskom sudu zbog razbojništva u Hrvatskoj pošti u Splitu.

U pljački glavne pošte 15. ožujka u Splitu razbojnici su odnijeli 15 milijuna kuna, a u Splitu je zbog toga uhićeno sedam osoba. Na trag pljačkaša policija je naišla kada je petnaest dana nakon pljačke na tržnici Arizona kod Brčkog u BiH uhićen diler Zoran Stefanović s 327.000 potpuno novih kuna.

Hrvatska policija smatra da su pljačku izveli kriminalci iz Srbije i BiH prema planu hrvatskih.

Neposredna suradnja s Okružnim tužiteljstvom u Šapcu vezana je uz te postupke kao i moguće proširenje kriminalističke obrade, navodi Državno odvjetništvo na internetskim stranicama.

Ravnatelj USKOK-a sastao se sa srpskim tužiteljima, primjenjujući Memorandum o suglasnosti u ostvarivanju i unaprjeđenju međunarodne suradnje u borbi protiv svih oblika teškog kriminala.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene