Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otpadala žbuka

Šteta i u Zagrebu: Potres oštetio već načeto svetište u Remetama, stradala i trgovina slatkišima na Trgu bana Jelačića

Potres koji je u ponedjeljak rano ujutro pogodio Petrinju i okolicu Siska, osjetio se snažnim intenzitetom i u zagrebačkom naselju Remetama, na sjeverozapadnim obroncima zagrebačke Medvednice, a u svetištu Majke Božje Remetske vide se posljedice, izvijestili su iz Župe Remete.

Na području Petrinje jutros u 6.28 sati zabilježen je snažan potres jačine 5.0 prema Richteru. Naknadno su u 7:49 sati i 7:51 sati zabilježena još dva potresa od 4.7 i 4.1 prema Richteru, s epicentrom 5 km jugoistočno od Petrinje.

Pročitajte i ovo Vepar trči Zagrebom Buđenje prirode VIDEO (Ne)običan prizor usred metropole: Kad divlja svinja šeće Zagrebom... Tomislav Tomašević o obnovi - 1 190 milijuna eura Tomašević pohvalio obnovu Zagreba pa kritizirao ministra: "Nadam se da će država što prije to učiniti"

"Potres se osjetio snažnim intenzitetom i u Remetama. Tom prilikom i u remetskom svetištu vide se posljedice. Popadali su već prije oštećeni dijelovi žbuke oko slavoluka crkve koji je najteže pogođen i koji je, da bi se osigurala stabilnost crkve, poduprt potpornim stupovima", objavila je Župa Remete na Facebooku.

Remetsko svetište već je ranije oštećeno u jakom potresu koji je 22. ožujka ove godine pogodio Zagreb i okolicu.

Iz Župe Remete navode da se na prezbiteriju i glavnom oltaru Majke Božje Remetske ne može uočiti oštećenja jer je sve prekriveno skelom i tzv. mostom koji prekriva strop radi sigurnosti od padanja žbuke i ostaloga, kao posljedica potresa u ožujku.

Remetski župnik i Upravitelj svetišta je jutros na početku mise istaknuo:

"Osjetio se je potres i u našoj remetskoj crkvi, opet je popucala žbuka, opet su pali dijelovi pogotovo na slavoluku koji je najkritičniji… Nalazimo se u Božićnom vremenu. I Božić nam govori o radosti i uvijek će govoriti o radosti da se ne bojimo ničega, nego da svoj život znamo predati u Božje ruke", objavila je na Facebooku Župa Remete.

Potres koji je rano jutros u 6.28 sati, 28. prosinca 2020. pogodio Petrinju i okolicu Siska, osjetio se je snažnim...

Objavljuje Župa RemeteNedjelja, 27. prosinca 2020.

 

U Zagrebu je oštećena i zgrada na Trgu bana Jelačića u kojoj se nalazi Kraševa Bonbonniere trgovina. Iz tvrtke javljaju kako će zbog toga zatvoriti trgovinu.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene