Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U Petrovoj bolnici ispravna voda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon problema s meningitisom bolnica u Petrovoj ima problema i sa zagađenom vodom. Na dječjem odjelu bolnice kroz dvije slavine izlazi voda s većom koncentracijom bakterija od dopuštene.

Analiza vode pak pokazala je kako je voda u redu i da se može koristiti, izvijestio je predstojnik Klinike dr. Slavko Orešković.

Pročitajte i ovo Europa 2040. - 5 Europa 2040 Uskoro će nam život biti znatno drugačiji: Neće biti skijanja, putovanja zrakoplovom bit će skuplja i to nisu jedine promjene teška situacija u Rafahu za Dnevnik Nove TV Veleposlanik o napetostima na Bliskom istoku: "Situacija je iznimno ozbiljna"

Povišene vrijednosti bakterija u nekoliko slavina iz kojih se voda nije koristila za piće, utvrđene su prilikom uzimanja uzoraka zbog pronalaženja izvora epidemije enterovirusnog meningitisa, od kojega je prije desetak dana oboljelo devetero novorođenčadi.

Predstojnik Klinike u Petrovoj dr. Orešković istaknuo je kako u proteklih desetak dana nije zabilježen ni jedan novi slučaj zaraze virusom meningitisa, ali nije otkriven niti izvor zaraze kod novorođenčadi, koja su imala blage simptome te bolesti te su bila premještena na liječenje u Kliniku za zarazne bolesti.

Procjenjuje se da je virus u bolnicu najvjerojatnije unijela jedna rodilja koja je zarazila svoju bebu, a ona drugu novorođenčad.

Posjeti trudnicama i rodiljama u Petrovoj mogli bi biti dopuštene od idućega tjedna, rekao je predstojnik dr. Orešković.

>> Novorođenčad zaražena meningitisom oporavljaju se

>> Panika u Zagrebu: Epidemija meningitisa u rodilištu

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene