Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Panika u Zagrebu: Epidemija meningitisa u rodilištu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Petrovoj se u petak pojavio cerozni meningitis uzrokovan enterovirusom. 8 beba prebačeno je u Zaraznu bolnicu Fran Mihaljević, a jedna na Rebro.

S obzirom na to da je vrijeme inkubacije 4 do 10 dana, postoji bojazan da bude i više zaraženih. Oboljele bebe povraćale su, imale proljev i temperaturu.

Pročitajte i ovo Ilustracija nova prijetnja Opasan virus ubrzano se širi, stižu ozbiljna upozorenja na novu epidemiju: "Rizik je velik za cijeli svijet" Slika nije dostupna Epidemiolozi: Nema panike! Split: Zabilježeno 20-ak slučajeva virusnog meningitisa

O ovoj situaciji obavještene su sve mjerodavne službe, zabranjeni su posjeti, posebice na odjele gdje se nalaze djeca i oko rađaonica.

Sutra u bolnicu stiže i ministar zdravstva, pa će mnoge stvari biti jasnije. Za sada se pretpostavlja da je virus donijela jedna od rodilja.

Vjerojatno je njezina beba došla u kontakt s ostalom djecom, a velika je sreća da su pedijatri na vrijeme prepoznali inače teško uočljive simptome i poduzeli, kako kažu u bolnici - sve što su mogli.

Klinička slika zaražene djece je solidna. Liječnici tvrde da nisu u životnoj opasnosti, ali buduće majke ipak strahuju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene