Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"i nikad problema nije bilo"

U pekari na Hvaru jumbo pizzu prodaju za 500 kuna: "Čovjek s broda je kupio 20 komada..."

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
U najobičnijoj pekarnici na Hvaru jumbo pizza stoji 500 kuna. Cijena varira ovisno o dobu dana, a najviše je kupuju - stranci.

U hvarskoj pekari Riva jumbo pizza košta i više od 500 kuna. Vlasnici tu pekaru drže već 25 godina i kažu da su im cijene uvijek visoke, ali kupaca im ne nedostaje. Pretežno su to stranci, njih je čak 95 posto. I nikad problema nije bilo.

"To je stara cijena, to svatko zna", pojasnio je Marjan Lekaj, brat vlasnika hvarske pekare s vjerojatno najskupljom pizzom u zemlji. 

"Jumbo pizza margarita - 320 kuna, jumbo peperoni - 400, a imaš i ovaj jumbo hvarmix, ona dođe 480 kuna", ispričao je Lekaj za Slobodnu Dalmaciju.

Priznaje da cijena pizze raste kako dan odmiče. Naime, od 18 sati je to hvarsko tijesto s dodacima još skuplje.

"Ako je 400 kuna od šest do šest, onda iza šest je 480. Noćni hvarmix je preko 500 kuna", rekao je Lekaj, koji je s vremenom ipak popustio, pa sada daje popust za "domaće ljude".

Kupuju je i stari i mladi, ali ovi drugi ipak više. A čini se da ne nedostaje onih kojima ovakva pizza nije skupa. Prije dva dana čovjek s broda je kupio 15-20 jumbo pizza. Najprije 15, onda za dva sata još dođe po pet komada. Ali kao pizzacut. Prvi račun 4900, drugi 2400 kuna. Sve skupa 7300", pohvalio se Lekaj za Slobodnu Dalmaciju.

Pročitajte i ovo Ilustracija hit kalkulator! Stisnite zube i kliknite: Izračunali smo kolika će vam biti plaća u eurima, provjerite i koliko će dobivati čelnici države

Prije dva dana je ta ista osoba naručila pizze za 3500 kuna. "Nema problema. Primamo gotovinu i kartice. Fiskalni račun, cjenik, sve se zna", kaže Lekaj.

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene